Бюджетът подхранва инфлацията, твърди бившият финансов министърХарченето на средства може

...
Бюджетът подхранва инфлацията, твърди бившият финансов министърХарченето на средства може
Коментари Харесай

Бившият финансов министър Милен Велчев с остра критика за проектобюджет 2022 на Асен Василев

Бюджетът подхранва инфлацията, твърди някогашният финансов министър

Харченето на средства може да ни докара до неподходящо развиване от позиция на обществените финанси. Пътят, по който са тръгнали държавните финанси, няма да ни докара до положително. Това съобщи някогашният финансов министър Милен Велчев в студиото на утринния блок на БТВ.

Той дефинира бюджета като разхитителен. Велчев беше безапелационен, че държавното управление не приказва за промени: “Аз чаках да видя обещаното преструктуриране на държавната администрация. Това е сложен развой, който би трябвало да се направи мъдро ”.

По думите му инфлацията се подхранва: “Тя е на първо място функционалност на нарасналото търсене, на цените на електрическата енергия. Когато създадем съпоставяне на инфлацията в еврозоната и тази в България, се вижда, че сме над междинното равнище за Европейски Съюз. С още по-голяма мощ това ще се види с приемането и осъществяването на бюджета. Когато страната харчи повече от събраните доходи, това подтиква стопанската система, само че и води до покачване на цената на артикули. По този метод инфлацията ще се отрази на джоба ни и ще ни попречва при влизането в еврозоната ”.

Според него е значимо по какъв начин ще бъде изразходван новия дълг. Като аргументи за проблеми за влизането на България в еврозоната Велчев уточни растежа на недостига и инфлацията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР