Бюджетът на община Асеновград за тази година е в размер

...
Бюджетът на община Асеновград за тази година е в размер
Коментари Харесай

Бюджетът на Община Асеновград за тази година е 70 млн. лв.

Бюджетът на община Асеновград за тази година е в размер на 70 милиона и 122 хиляди лв..

Той бе разискван и признат по време на априлското постоянно съвещание на Общинския съвет. Кметът на общината Христо Грудев уточни, че капиталовата стратегия и бюджетът са уравновесени и това са действителните финансови благоприятни условия на Общината.

Инвестиционната стратегия включва реорганизация на паркове, ремонт на улици с замяна на водопроводи, създаване на детски площадки в дворовете на детски градини.

" Сред главните цели са увеличение на обсега и възстановяване качеството на предоставяните от общината обществени услуги и продължение на напъните за сполучливо асимилиране на средствата от европейските фондове и стратегии ", разяснява Грудев.

Най-много средства за заложени за обучение - 29 милиона 546 хиляди лв. , следвани от жилищното строителство, общественото обезпечаване, икономическите действия, културата и опазването на здравето.

Заложените бюджетни средства за финансови разноски за 2022 година са в размер на 12 милиона 666 хиляди лв., като в допълнение по планове по оперативни стратегии са планувани още 16 милиона 532 хиляди лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР