Бюджет 2022 има няколко различия с другите държавни бюджети. Това

...
Бюджет 2022 има няколко различия с другите държавни бюджети. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Раздаването на пари в торби и сакове няма да има

Бюджет 2022 има няколко разлики с другите държавни бюджети . Това поръчка вицепремиерът и финансовият министър Асен Василев в предаването " Неделя " 150 по БНР.

Той взема решение, че би трябвало да си оправим инфраструктурата в страната, с цел да може да тръгне стопанската система напред. Има подготвени планове и може да влага средства в стопанската система през идващите 12 месеца . Ако нямаме такава планова подготвеност, юни месец има актуализация и ще се направи преоценка на оценката, отговарянето на Василев.

Не чакаме на евросредствата да си създадем, а отделяме и от националното финансиране, изтече финансовият министър и добави, че до момента в който нещата не се оправят, няма по какъв начин да имам просперираща страна.

Асен Василев се надява новият модел на пенсионната система да бъде изработен, само че първо би трябвало да бъде включен на необятно публично разискване.

Всички бюджети на всички отраслови министерства са контрактувани. и торби няма да се случи . За да може едно министерство да пази бюджета, би трябвало да има съответни планове, цели и да има ясно изложение за какво няма да бъдат изхарчени, а вложени, изберете финансовия министър. Той увери още, че пари на правилото " дайте да дадем нещо да има ", няма да има.
 Бизнесът е афектиран на Асен Василев и желае опрощение
Бизнесът е афектиран на Асен Василев и желае опрощение

Работодателите са наранени от изявление на Василев на вчерашното съвещание на НСТС

Василев посочи, че страната поема дълг, с цел да влага, а не е поема дълга за обществените заплащания или държавни разноски. В края на март и началото на април се чака Националният проект за възобновяване и резистентност да бъде утвърден, а от юни месец се чака да дойдат първите средства. Разговорете по Плана не са лесни и най-тежкият диалог е по тематика енергетиката, посочи Василев.

Той отбелязва, че продуктивността и продуктивността на труда в България доста се преварява заплащането. Ако има работодатели, които не могат да обезпечат нужната организация и артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не би трябвало да следва тези работодатели да останат на пазара. Не мисля, че има война, а истината е, че това, което дълги години се случвало е един непрекъснат танц, в който синдикатите желаят по-висока минимална заплата, а работодателите не желаят по-висока минимална заплата , тъй като ще докара до безработица. Този годишен панаир ще изчезне и ще има видимост по какъв начин се развива стопанската система, изберете Асен Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР