Бюджет 2021 по никакъв начин не е свързан с българската

...
Бюджет 2021 по никакъв начин не е свързан с българската
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Какво прави Борисов 7 месеца

" Бюджет 2021 по никакъв метод не е обвързван с българската стопанска система ", сподели пред БНР проф. Румен Гечев - народен представител от Българска социалистическа партия, зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси. По думите му другите страни в Европейски Съюз усилват финансовите разноски в бюджетите си поради рецесията с ковид, а в България тези средства са замразени.

" От Българска социалистическа партия предупредихме, че схемата 60 на 40, която е най-ниска в Европейски Съюз, няма да сработи. От 1 милиарда лв., които ръководещите оповестиха, че заделят за българската стопанска система, бяха усвоени единствено 120 млн. лв..... В новия бюджет се планува 4,887 милиарда лв. бюджетен недостиг. От целия бюджет разноските са съвсем 53 милиарда лева, а 300 млн. лв. са отделени за подкрепяне на българската стопанска система. Това е сред 4 и 7 пъти по-малко от това, което вършат другите страни от Европейски Съюз. Това ще ни изиграе неприятна смешка, " съобщи проф. Гечев в предаването " Неделя 150 " по стратегия " Хоризонт ".

Според Гечев има подценяване на директната връзка сред страната и стопанската система, учредена на публично-частно партньорство, която е главната нишка на спасяването на стопанските системи на другите членки на Европейски Съюз в битката с пандемията.

" Какво прави господин Бойко Борисов 7 месеца, та в този момент ще би трябвало да вземат под паника ограничения? Това държавно управление не си мръдна пръста 7 месеца и не приготви здравната система, а в този момент се сети, когато хората всеобщо взеха да влизат в болница, да вземат под паника ограничения ", съобщи Румен Гечев.

Социалистът уточни, че ще поддържат предлагането на здравния министър лечебни заведения, които отхвърлят да разкриват кревати за пациенти с Covid-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса.

" Ще го подкрепим, несъмнено, че ще подкрепим всяка мярка, която ще избави човешки живот, само че те постоянно подхващат ограничения, за които ние сме предупреждавали с месеци и с години, " разяснява още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР