Бялата захр е най-универсалният подсладител, който човечеството използва още от

...
Бялата захр е най-универсалният подсладител, който човечеството използва още от
Коментари Харесай

4 по-сладки и по-полезни заместители на бялата захар


Бялата захр е най-универсалният подсладител, който човечеството употребява още от древността. Не е нужно, нито пък би било потвърдено правдиво бялата захар да се анатемосва и отхвърля изцяло като нездравословен артикул . За подръжниците на здравословното хранене обаче е голямо облекчение опцията да употребяват естествени заместители на бялата захар, а не синтетични подсладители с недоказана сигурност.

Съществуват няколко напълно естествени други възможности на бялата захар , които през днешния ден може да се намерят доста елементарно. Те са по едно и също време са по-сладки и по-полезни от нея. В допълнение производството им е по-екологично, а степента на спомагателна обработка – по-ниска. Тези изгоди са изцяло задоволителни, с цел да компенсират по-високта цена на тези артикули.

Мед
Най-древният подсладител, потвърдил изгодите си през вековете. Не е известно за какво в предишното се е стигнало до миг захарта да се наложи като опция на меда, само че в никакъв случай не е късно той да възвърне позагубените си позиции. За разлика от бялата захар медът е богат на необятен набор от витамини и антиоксиданти , укрепващи сложно организма. Единствената основателна причина някой да избира захарта пред меда биха били чисто вкусовите разлики.

Нектар от агаве
Нектарът на това кактусово растение е гъст и мрачен с близка до меда консистенция. Това, което го отличава и му дава известни преимущества, е по-ниският му гликемичен показател . Захарите в състава му са с по-сложнба конструкция, разграждат се и се усвояват по-бавно в организма и надлежно поддържат равнищата на кръвната захар по-стабилни. В допълнение нектарът от агаве съдържа скъпи субстанции с противовъзпалителни свойства, съизмерими с тези на меда.

Свързани публикации.. Медът от манука убива повече бактерии от антибиотиците 0 Нови данни за връзката сред захарта и рака 0 За верните заместители на захарта 0

Оризов сироп
Най-често приготвян от печен кафяв ориз, този сироп е прелестен естествен сурогат на захарта в 2 посоки – съвсем двойно по-голямата наслада и доста по-ниската калоричност. Подобно на нектарът от агаве, и оризовият сироп съдържа главно мудни въглехидрати и потреблението му не се асоциира с риск от диабет.

Меласа
Макар и самобитен отпаден артикул при обработката на захарната тръстика за добиване на захарта, меласата е продуктът, в който остават по-голяма част от потребните субстанции на тръстиката – магнезий, желязо, калций . В допълнение тя е задоволително сладка, само че сладостта идва не от захарозата и простите захари, извлечени с бялата захар, а от по-сложни въглехидрати, чийто резултат върху организма е по-малко рисков.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР