Бяха изтървани всички срокове затова много бързо трябваше да бъдат

...
Бяха изтървани всички срокове затова много бързо трябваше да бъдат
Коментари Харесай

БОМБА! Финансист с разкрие за голяма измама на Асен Василев: Още септември ще тегли заеми

Бяха изтървани всички периоди по тази причина доста бързо трябваше да бъдат удължени заплащанията, с цел да заплащат до края на месеца. Приеха удължаването на удължаването, няма различен метод.
Общински чиновници като да вземем за пример лекарите в общинските лечебни заведения, учители и даже пенсионери можеха без удължаването да не могат да бъдат заплатени. Септември месец Василев ще излезе на пазарите и ще тегли заеми. Това сподели за NOVA финансовият публицист Петър Илиев.
Според него новият финансов министър е изправен пред извънредно предизвикателство – да свие недостига до 3% без да понижава обществените разноски и без да усилва налозите. „ Аз математическа опция за 3% не виждам при настоящето развиване на Брутният вътрешен продукт, най-малко не без счетоводна машинация.
Максимумът е 4,5%. Над 2 милиарда е дефицитът, еврофондовете не влизат в бюджета. Само приходите от налог облага порастват – с 19%. Близките 2 години не виждам по какъв начин можем да приказваме за еврозоната “, разяснява той.
По думите му лихвата на облигациите, в случай че в този момент се излезе на борсата, през лятото ще е 5-6%. „ Доходността я заплащат данъкоплатците. Василев може да вземе пари и да си направи заплащанията без да пипа еврофондовете и сребърния фонд, само че след това би трябвало да ги връща.
Трябва да се възстановят Данък добавена стойност ставките на предходните равнища за всички. С възобновяване им ще има инфлационни шокове. Събираемостта би трябвало да се усили, само че инфлацията е ниска, тъй че не виждам по какъв начин ще стане “, уточни Илиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР