Бягството на Владимир Пелов и съкилийника му е финансирано от

...
Бягството на Владимир Пелов и съкилийника му е финансирано от
Коментари Харесай

Бизнесмен платил бягството на затворниците?

Бягството на Владимир Пелов и съкилийника му е финансирано от ботевградски предприемач, за който той е изпълнявал поръчки за палежи, рекет и даже убийства. Това е една от версиите, по които работят в Министерство на вътрешните работи. Бизнесменът е разпитван още в първите часове след бягството на рецидивиста Пелов и другия пандизчия - Радослав Колев, които към момента се укриват, написа столичен вестник.

Пказания са дали синът на Пелов, който през вчерашния ден беше арестуван, братя с фамилия Ерменкови и още няколко души от обкръжението им.

“Ако не изляза от пандиза, той ще влезе при мен, тъй като знам за доста престъпления”, заканвал се Пелов.

Докато беше под домакински арест, Владимир Пелов беше подозиран за серия от закононарушения в Ботевград, които още не са разкрити. За гарант се сочи тъкмо предприемачът, който публично се занимава със земеделие, хазарт и ресторантьорство. Двамата са близки другари от години. След като Пелов влезе зад решетките през март 2016 година, синът му постоянно бил засичан в компанията на боса, а колата му - в двора на къщата му.

В кримиконтингента на Ботевград се знае от година и половина, че Пелов приготвя бягство. Две седмици преди да избяга от пандиза, Пелов е бил изключително деен в килията си, сочат данни от разпитите на другите пандизчии. Бягал на място, обикалял килията на бърз ход, правел лицеви опори. Усилените тренировки създали усещане на останалите. Освен това Пелов бил един от най- дейните във фитнеса, когато имал опция да тренира.

Поне 10 са устните сигнали към администрацията, че той приготвя бягство от пандиза. Само един от тях е завършен в писмен тип до Министерство на вътрешните работи. Полицаите, които работят със пандизчии, са проучили проблема тогава. Вчера вътрешният министър призна, че още предишното лято са подали сигнал до Министерството на правораздаването, че се готви такова нещо.

В последната година рецидивистът, който е прочут като умел манипулатор, се сближил с 20 година по-младия Радослав Колев. След бягството от затворническата администрация са уверени, че Пелов го е обработил и уговорил за бягството, тъй като му трябвало съизвършител. Колев излежава присъда за убийството на педераст и опит за ликвидиране на колегата му през 2014 година

Главният комисар Николов, някогашен началник на ОДМВР разяснява и лансираната версия, че прочут локален предприемач е оказал помощ при бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор. " Тогава бяха огромни другари, припомням си го ", сподели Николов, само че не пожела да разяснява дали в този момент същият този предприемач е оказал помощ на двамата пандизчии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР