Бустерна доза срещу Ковид-19 и ваксина срещу инфлуенца в едно:

...
Бустерна доза срещу Ковид-19 и ваксина срещу инфлуенца в едно:
Коментари Харесай

Срещу Ковид-19 и грип: Moderna разработва комбинирана ваксина


Бустерна доза против Ковид-19 и ваксина против инфлуенца в едно: американската компания Moderna има намерение да пусне на пазара комбинирана ваксина. И други концерни работят над сходен препарат.

Американската фармацевтична компания Moderna разгласи, че създава комбинирана ваксина - бустерна доза против Ковид-19 и имунизация против инфлуенца. Очаква се тя да излезе на пазара към края на 2023 година. Това разгласи шефът на концерна Стефан Бансел по време на онлайн конференция на Световния стопански конгрес.

Според най-оптимистичния сюжет, комбинираната ваксина ще бъде налична най-малко в няколко страни до есента на идната година, акцентира Бансел. " Нашата цел е да стигнем до едно само годишно ободряване на имунизацията. " Така може да се избегне слагането на 2 или 3 разнообразни ваксини всяка зима, сподели още Стефан Бансел. И други фармацефтични компании създават сходна комбинирана ваксина.
Редакцията предлага
Ваксина против Омикрон през март?

Шефът на Moderna разгласи също така, че има новости към предстоящата напасната ваксина против новия вид на ковид Омикрон. По думите му през идващите седмици създаденият препарат ще навлезе във етапа на клиничните тествания.

И концерните BioNTech и Pfizer работят над ваксина против Омикрон. По техни данни те даже към този момент са почнали с по-мащабната продукция на препарата. Това разгласи шефът на BioNTech Угур Шахин предходната седмица в границите на Здравна конференция на американската банка J.P. Morgan. В края на януари ще стартират клиничните проучвания. " Очакваме, че до месец март ще сме подготвени да доставим ваксини на необятния пазар - в случай че до тогава получим съответните разрешителни от службите. "

И след четвъртата ваксина е допустима болест

В момента новият вид на ковид се популяризира извънредно бързо. Същевременно порастват очакванията, че Омикрон провокира по-леко протичане на заболяването, както и че ще докара до по-бърз завършек на пандемията. Някои специалисти допускат, че напролет към този момент ще е прекомерно късно за.

Междувременно резултати от израелско проучване сочат, че човек може да се болести с Омикрон даже и в случай че има две бустерни дози, т.е. четири сложени дози ваксина. Две седмици след четвъртата доза с препарата на BioNTech/Pfizer се забелзава " положително повишаване " на антителата. " За Омикрон обаче тази добра стойност не е задоволителна ", споделя професор Гили Регев от болничното заведение " Шеба " в Тел Авив.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР