Бушуващите у нас пожари взеха жертви. Двама служители на Югозападното

...
Бушуващите у нас пожари взеха жертви. Двама служители на Югозападното
Коментари Харесай

Двама лесничеи загинаха при пожар край Сандански

Бушуващите у нас пожари взеха жертви. Двама чиновници на Югозападното държавно предприятие-Благоевград са починали в огнената буря, която през днешния ден се развихри край село Петрово, община Сандански. Новината за случая заяви шефът на предприятието инж. Дамян Дамянов пред БНР. Единият от починалите е от Петрич, а другият от Кресна.

Трети лесничей е в болница. По-рано стана ясно, че група мъже са били погълнати от пожара край Петрово, като има и ранени пожарникари. Към произшествието незабавно са били изпратени коли за спешна помощ от Сандански. Причина за огнения капан най-вероятно е, че вятърът се е обърнал.

Пожарът, който са гасили от низов, бързо става върхов и чиновниците не са съумели да избягат. Предполага се, че са се задушили. Техни сътрудници са ги разкрили на път, който не е в периметъра на пожара, съобщи Българска национална телевизия.

Все още продължава гасенето му. Теренът е извънредно комплициран, духа и мощен вятър.

Парадоксалното е, че единствено няколко часа преди трагичния случай на среща при регионалния шеф бе обявено пред медиите, че пожарната конюнктура на територията на Благоевградска област е спокойна.

ЕВАКУАЦИЯ

Голям пожар се развихри и в региона на село Старосел. Запалила се и боровата гора над селото, до този миг са наранени 10-ина къщи. И здигат се големи пушеци над Старосел. Огнеборци се пробват да локализират стихията, като на място са 6 екипа и се борят с пламъците. Духа мощен вятър, което още повече усложнява ситуацията. Очакват се още противопожарни екипи.

По-късно в гасенето на пожара се включи и екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „ Кугар “. 

Някои от къщите са необитаеми. От жилището й е евакуирана една жена.

Проверяват се и останалите къщи, които са в заплаха. Това съобщи кметът на Община Хисаря Пенка Ганева, която е на мястото на бедствието, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР