Бурята Юнис връхлетя със страшна сила върху Британските острови тази

...
Бурята Юнис връхлетя със страшна сила върху Британските острови тази
Коментари Харесай

Червен код в Уелс и голяма част от Англия заради бурята Юнис

Бурята Юнис връхлетя със страшна мощ върху Британските острови тази заран. В Южен Уелс и съвсем в цяла Южна Англия, в това число столицата Лондон, е разгласен червен код.

Бурята Юнис се чака да бъде една от най-опустошителните за последните 30 години. Червен код, което значи заплаха за живота от летящи предмети, е публикуван в Южен Уелс, Югозападна Англия, Югоизточна Англия, Лондон и Източна Англия. На места ветровете могат да доближат до 160 километра в час. Те са придружени с значителни дъждове и снеговалежи.

Има опасения, че бурята Юнис в композиция с по-високите приливни талази ще аргументи наводнения в крайбрежните региони. Стотици учебни заведения са затворени в цялата страна. Всички влакове в Уелс са анулирани. Силно е стеснен превозът на доста други места. Има анулирани полети.

 Бурята Юнис удари и крайбрежието на Нидерландия

Милиони британци бяха предизвестени да останат по домовете си и да са подготвени за спирания на електрозахранването. Хиляди семейства към този момент останаха без ток откакто в сряда и четвъртък мина бурята Дъдли. Затворени са доста забележителности, като „ Окото на Лондон “, поради заплаха за живота на посетителите.

Правителството организира през вчерашния ден незабавно съвещание на Комитета за спешни обстановки „ Кобра “, по-късно стартира нова среща. Армията е в цялостна подготвеност да се притече на помощ при положение на потребност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР