Бурята Борис“ връхлетя североизточните и централните райони на Италия, дни

...
Бурята Борис“ връхлетя североизточните и централните райони на Италия, дни
Коментари Харесай

Бурята „Борис“ връхлетя Италия

Бурята „ Борис “ връхлетя североизточните и централните региони на Италия, дни откакто провокира огромни наводнения в Централна Европа.

Повече от 1000 поданици на североизточния район Емилия - Романа са евакуирани, а градове в централния район Марке в Италия оповестяват за съществени наводнения и нарушавания. Двама души са оповестени за изчезнали.

В четвъртък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи 10 милиарда евро финансиране от Европейски Съюз за засегнатите страни.

Фон дер Лайен направи това изказване след среща с водачите на Полша, Чешката република, Словакия и Австрия, с цел да обсъдят помощта за потърпевшия от наводненията район.

Срещата се организира в полския град Вроцлав, в югозападната част на Полша, който от няколко дни е заплашен от високи равнища на реките. На последвалия брифинг Фон дер Лайен съобщи: „ Извънредните времена изискват изключителни ограничения “.

Коментарите й бяха направени в миг, когато Италия стана следващата страна, потърпевша от бурята „ Борис “ - система с ниско налягане, която мина през Полша, Чешката република, Румъния и Австрия, убивайки минимум 23 души.
Училищата в Емилия Романа са затворени. Някои пътища бяха наранени от свлачища, а железопътният трафик беше съществено нарушен. Властите предизвестиха жителите да не излизат от мазетата си и да се реалокират на горните етажи на домовете си.

Жителите, представени от локалните медии, обявиха, че се е наложило да изоставен домовете си с лодки измежду нощ. Високото равнище на реките е довело и до преливане на канализационната система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР