Израелските сили убиха най-малко 14 палестинци при танкови и въздушни

...
Израелските сили убиха най-малко 14 палестинци при танкови и въздушни
Коментари Харесай

Израел ожесточава ударите по северната и централната част на Газа

Израелските сили убиха минимум 14 палестинци при танкови и въздушни удари по северните и централните региони на линията Газа , оповестява " Ройтерс ".

Танковете настъпиха още повече в северозападната част на Рафах покрай границата с Египет. Безмилостните борби сред израелците и бойците на " Хамас " в анклава продължиха, макар че паралелният спор в граничната зона сред Ливан и Израел, включващ съдружниците на " Хамас " - " Хизбула ", се ожесточи.

Палестинските здравни чиновници оповестиха, че обстрелът от израелски танкове е предизвикал гибелта на осем души и е ранил няколко други в бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа, а други шестима са били убити при въздушен удар против къща в град Газа.

В град Бейт Ханун в северната част на анклава израелски удар по кола умъртви и рани няколко палестинци. Не е ясно какъв брой от жертвите са бойци и какъв брой - цивилни.
 Израел се похвали с
Израел се похвали с " акуратен удар " против учебно заведение в Газа

Твърди се, че то е употребявано за скривалище на бойци на " Хамас "

В град Рафах, където израелската войска организира интервенции от май, танкове са настъпили още повече към северозападната част, подкрепяни от самолети.

Местните поданици оповестиха за мощен огън и детонации, отекващи в източните региони на града, където израелските сили взривиха няколко къщи.

" Нашите бойци водят яростни престрелки против израелските сили, които навлязоха в квартал Танур в Рафах ", рапортува въоръженото крило на " Хамас ".

Израелската войска съобщи, че силите, настоящи в Рафах, през последните седмици са умъртвили стотици палестински екстремисти, разкрили са тунели и експлозиви и са унищожили военна инфраструктура.
 34 палестинци починаха при удари на Израел в Газа
34 палестинци починаха при удари на Израел в Газа

Целта са били бойци на " Хамас ", укрили се в учебно заведение на Организация на обединените нации

Искането на Израел да резервира контрола върху южната гранична линия сред Рафах и Египет беше в центъра на интернационалните старания за подписване на съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ".

Съединените щати и медиаторите Катар и Египет от месеци се опитваха да обезпечат помирение, само че не съумяха да доведат Израел и " Хамас " до дефинитивно съглашение.

Две трудности се оказаха непреодолими - настояването на Израел да резервира силите си във сред Газа и Египет и спецификата на размяната на израелски заложници против палестински пандизчии, държани от Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР