Проверката на ДАНС, извършена съвместно с НАП, МВР и Агенция

...
Проверката на ДАНС, извършена съвместно с НАП, МВР и Агенция
Коментари Харесай

Собственикът на фирмата, свързана с пейджърите бомби, е изчезнал в деня на взривовете

Проверката на ДАНС, осъществена взаимно с Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " е открила по неоспорим метод, че в България не са внасяни, изнасяни или създавани пейджъри, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия. Това се споделя в известие на организацията.

Няма засечени и съмнителни финансови интервенции на " Норта Глобъл ", които нарушават ограниченията против финансиране на тероризма.

Онлайн изданието на английския " Дейли Мейл " разгласява свое следствие по отношение на притежателя на компанията - Ринсън Хосе. Той е 39-годишен и се удостоверява информацията, която Българска национална телевизия заяви - че е роден в Индия. Интересното в обявата на " Дейли Мейл " е, че той е липсващ безследно в деня на гърмежите.

Според работодателя му - IT компания в Норвегия, Хосе е отпътувал на планувана командировка, само че от този миг нататък не е имало връзка с него. Работодателят се е свързал с вътрешното разузнаване на Норвегия в сряда вечерта и полицията в Осло е почнала следствие.

Единствените фактури, които компанията е издавала, са били за услуги и това е посочено пред банкови институции като учредения за преводи. За интервал от две години през компанията са минали 1 600 000 евро, като това са парични потоци, които са идвали от Унгария към България и по-късно още веднъж са се прибирали по сметки в маджарски банки.

" Не са открили никакво съществуване на артикули или произвеждане на артикули, за които става въпрос, в България, като освен това изрично няма такива. Единственото, което се е случило, са парични потоци, които са минали по фактури. На фактурите написа, че са за услуги. Знаете, че в банките би трябвало да има съображение за преводи, основанието за превод са услуги, не артикули, тъй че България няма общо с каквито е да е артикули, пък камо ли на въпросните пейджъри или уоки-токи ", сподели служебният министър председател Димитър Главчев.

Вижте още в директното включване


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР