Бургаският спортен и футболен клуб Свети Никола се отказва от

...
Бургаският спортен и футболен клуб Свети Никола се отказва от
Коментари Харесай

Клуб от Бургас се отказва от 50% от общинската помощ заради COVID-19

Бургаският състезателен и футболен клуб " Свети Никола " се отхвърля от половината си общинската дотация за актуалната година. Това заяви ръководителят на клуба Павлин Ковачев пред Българска телеграфна агенция и изпрати като доказателство формалното писмо, което към този момент е входирано в Общината.

" Молим да бъдат спрени 50% от гласуваните ни финансови средства от Община Бургас за подкрепяне на клуба ни за 2020 година. Убеден съм, че колкото и малко да е това по този метод ще помогнем на града ни в неприятната обстановка, в която сме сега ", написа в заявката Павлин Ковачев - ръководител на Управителния съвет на " Свети Никола ".

Самото писмо е входирано до ръководителя на Общинския съвет в Бургас Седвалина Турманова, а копие е изпратено до ръководителят на Постоянната комисия по спорт и юношески действия в локалния парламент Йордан Георгиев, както и до Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията не е добра за никого. Но би трябвало оптимално бързо цялото общество да се оправи с вируса, с цел да се върнем към естествения метод на живот. Свети Никола е аматьорски клуб и финансите в никакъв случай не ни стигат, само че здравето на цялото общество е надалеч по-важно. Без да сме здрави няма да има и футбол, споделя още Павлин Ковачев.

Първенствата в аматьорския футбол към момента не са възобновени, а след изиграването на есенния дял в Бургаската А регионална група отборът на СФК Свети Никола (Бургас) заема 4-о място с 21 точки, на 8 от водача Звезденбург.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР