Бургаският фоторепортер Борислав Пенков преди година беше нападнат от известния

...
Бургаският фоторепортер Борислав Пенков преди година беше нападнат от известния
Коментари Харесай

Соченият за подбудител на огненото нападение срещу фотограф е на свобода

Бургаският фоторепортер Борислав Пенков преди година беше атакуван от известния в града Петър Биберов – Кюфтето, до момента в който снима изгоряло заведение в Морската градина. „ Те тогава ми споделиха, че ми е бедна фантазията и какво ще ми случва отсам нататък”, показа след случая журналистът.

Делото завърши с извънсъдебно съглашение и една година пробация на Биберов.

Малко по-късно обаче пред входната врата на фоторепортера беше запалена автомобилна гума, която нанесе вреди на целия вход. За Пенков това към този момент „ не е опит за заплашване, това е опит за убийство”.
Снимка: bTV
Задържани са трима, измежду които Биберов, апетитен за подстрекател. Точно преди Коледа съдът го пусна против парична гаранция от 3000 лв..

" Самият факт, че те заплашват по този метод демонстрира, че ти би трябвало да имаш вътрешни спирачки да отразяваш един или различен случай ", разяснява Силвия Шатърова, основен редактор на в. " Черноморски фар " - медията, за която Пенков работи.
Прокуратурата има 8 очевидци за палежа на жилището на бургаския фоторепортер Съдът остави в ареста обвинявания за подпалването Румен Янакиев
Пораженията по входа бяха възобновени от общинска компания. А фоторепортерът още не е завършил с ремонта на жилището си.
Снимка: bTV
Върху прясно измазаната бяла стена в дома му, неговият другар, поетът Пейо Пантелеев, написа посвещение: „ Да отключим вратите към свободата”.
Снимка: bTV
Борислав Пенков няма да предложения децата си и внучето в опожарения дом тази Коледа. Иска да завърши първо с ремонта и се радва на фотосите им.
Снимка: bTV
Борец ли е? „ Не, аз съм фотограф!”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР