Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев

...
Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев
Коментари Харесай

Апелативният съд в Бургас потвърди: 25 г. затвор за Теньо, убил приятелката си

Бургаският апелативен съд удостовери 25-годишната ефикасна присъда на Теньо Енчев от Айтос, приет за отговорен за зверското ликвидиране на приятелката си Ивета Тенева, от която има 3-годишен наследник.

Жестокото ликвидиране стана на 16 юни, м.г., в дома на Теньо на ул. "Хаджи Димитър " в Айтос. 20-годишната Ивета е била умъртвена по изключително свирепост метод - пребита до гибел, с размазан череп и оставена да издъхва в пъклен страдания. Тежкият побой е траял към половин час, през който подсъдимият е чувал стоновете на приятелката си, виждал я окървавена, само че е прекратил насилието едвам когато е възприел изпадането й в безсъзнание.

Пред Бургаския областен съд Енчев призна виновността си и делото мина по съкратена процедура, като наложеното наказване „ пожизнен затвор “ бе сменено с 25 година затвор.

В акта на Бургаския апелативен съд е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, потърпевшата Ивета редовно и постоянно е измъчвана физически и душевен, като сигнали за домашно принуждение са подавали очевидци по делото. Съдът е приел извода, че Енчев е предизвикал гибелта на младата жена с особена свирепост и по изключително непосилен за нея метод.

Експерти дефинират Теньо като нападателна персона, склонна към садизъм, злопаметност и жестокост. Той е направил закононарушението в изискванията на предумисъл, осъзнавайки, че може да аргументи гибелта на дамата, само че изцяло игнорирайки този факт е траял да нанася удари, стимулират се магистрати.

Мъжът е наказан да заплати 200 000 лева кръвнина на сина си и 150 000 лева на майката на Ивета. Решението може да бъде обжалвано пред Върховен касационен съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР