Бургаската спортна зала Бойчо Брънзов ще бъде домакин на държавния

...
Бургаската спортна зала Бойчо Брънзов ще бъде домакин на държавния
Коментари Харесай

Край морето ще се събере цвета на родната борба

Бургаската спортна зала " Бойчо Брънзов " ще бъде хазаин на държавния персонален шампионат по свободна и класическа борба при кадетите. Ще се организира от 4 до 7 февруари, петък до неделя.

Край морето ще се събере цвета на родната битка в тази възраст. Организатори са клуб " Бургас " и Българската федерация по този спорт. На това съревнование ще бъдат спазени всички изисквания на Здравното министерство, свързани с изключителната епидемиологична конюнктура, в това число и без допускане на аудитория, съобщиха уредниците.

На шампионата в Бургас ще бъдат избрани освен първенците и медалистите в обособените категории в двата стила, а ще бъде определен и състава на националния тим на България за идните през годината влиятелни шампионати у нас и в чужбина.

Тежката задача да направи верния избор се пада на старши треньора Николай Дачев, който е ментор и ръководител на клуб по свободна и класическа битка " Бургас ". Досега поръчки за присъединяване са подали 130 борци от 20 клуба от цялата страна в класическия жанр и 110 от 15 клуба в свободния жанр.Очаква се до началото на държавния шампионат броя да нарасне.Солидно ще е и наличието на локални момчета от школите на клубовете " Бургас ", " Черноморец " - свободна битка и " Черноморец " - класическа битка, които ще се борят за оценките.Първо на тепиха в зала " Бойчо Брънзов " ще излязат класиците. Стартът на квалификациите е в четвъртък от 10:00 часа, а по-късно са полуфиналите.

Репешажите и битките за медалите са в петък от 10:00 часа. Награждаването ще стартира сред 12:30 и 13:00 часа.В събота и неделя идва ред на свободняците. Те ще се борят по същата скица с първични квалификации с начало 10:00 часа в събота.

В неделя стартът също е от 10:00 часа. Около 12:30 часа ще стартира награждаването в свободната битка и публично закриване на държавното състезание, на което ще участва и генералният секретар на родната федерация – олимпийският шампион  Валентин Райчев.

Велизар Маджаров  

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР