Бургаската поетеса Наталия Недялкова ще представи Бургас и страната в

...
Бургаската поетеса Наталия Недялкова ще представи Бургас и страната в
Коментари Харесай

Поетесата Наталия Недялкова на Международен литературен фестивал в Сърбия

Бургаската поетеса Наталия Недялкова ще показа Бургас и страната в 6-ото издание на Международния книжовен фестивал „ INJIJA PRO POET “. Авторитетния конгрес ще се състои в дните от 8 до 13 септември в Сърбия. Организатори на фестивала са Община Инджия, Сърбия, Културен център Инджия, Национална библиотека и Творческо Сдружение АРТЕ.

Международният фестивал се организира от 2017 година Негов шеф е известният сръбски публицист Миодраг Якшич. Той е публицист, издател, продуцент, бележит културен и публичен деятел. Основната цел на проявата е одобряване на литературното творчество и запознаване на необятната аудитория със актуалните литературни течения в света. Форумът, който събира одобрени поети, прозаици, преводачи и литературни критици, към този момент има извоюван престиж като знаково събитие освен в Сърбия и на Балканите, само че и в света. Наред с представители на Балканските страни в досегашните издания на фестивала са взели участие създатели от Индия, Русия, Англия, Дания, Израел, Иран, Канада, Исландия, Колумбия, Испания Португалия, Съединени американски щати, Кипър, Франция, Египет, Хърватия, Унгария и други Наред с литературните четения, произведения на участниците във фестивала се разгласяват в особено издание с необятен обсег на разпространяване.

В тазгодишното издание на фестивала, за което Наталия Недялкова получи лична покана от уредниците му, се чакат повече от 40 писатели от целия свят. Освен в Инджия, фестивалната стратегия планува прояви в Белград и Нови Сад.

Участието на авторката се реализира с финансовата поддръжка на Фонд „ Култура “ на Община Бургас.
По обявата работи: Ивайло Пеев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР