Burgas24.bg виж галерията До 20 години затвор грозят мъжа, който беше

...
Burgas24.bg виж галерията
До 20 години затвор грозят мъжа, който беше
Коментари Харесай

Мъжът на фаталната пловдивска студентка може да изгние в затвора

Burgas24.bg виж галерията До 20 години затвор грозят мъжа, който беше арестуван за убийството на доцент Стефан Нейков от Пловдив. Това изясни зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов по време на вчерашната конференция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Убитият доцент доктор Стефан Нейков преди 5 години се е пенсионирал в Института по растителни генетични запаси в Садово. Той е създател на вид средноплодна краставица и на главеста салата " Ира ". Съавтор е и на новия вид алабаш " Ники “. Бил е експерт в зеленчуковите култури. Пенсионирал се е като завеждащ Бюро за научно обслужване и маркетинг в Института. След това известно време е работел като учител във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите (ВУАРР) в Пловдив.

В същото време ръководството на Аграрния университет в Пловдив заяви че убитият не е учител в университета. " Такова лице в никакъв случай не е заемало щатна служба. Името не попада и като хоноруван учител във Висшия селскостопански институт (ВСИ), преобразуван в Аграрен университет през 2001 година ", обявиха още от ВУЗ-а.

Студентката, чийто брачен партньор бе арестуван за убийството, желала да завърши образованието си, стартирано още през далечната 2005 година. Тя и убитият учител са имали връзка още тогава, само че в това време младата жена прекъсва и се омъжва. Сега поискала да възобнови образованието си и се свързала с Нейков, с цел да й помогне. Той обаче почнал да я изнудва за секс, твърди в показанията си арестуваният мъж.

Това довело до желанието на брачна половинка на дамата да сплаши учения, който е примамен да отиде на изхода на Пловдив в посока Оризари. Именно там се стига до съдбовния случай. Извършителят твърди, че не желал да убива жертвата, а само да я сплаши. След това с лек автомобил транспортира убития до региона на Военна болница, където е и открит по-късно от полицията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР