Бургас. Зала Арена Бургас“ трябва да бъде готова до края

...
Бургас. Зала Арена Бургас“ трябва да бъде готова до края
Коментари Харесай

Йордан Георгиев, Общински съвет – Бургас: Трябва да се назначи управленски персонал на „Арена Бургас“, залата трябва да бъде готова до края на годината

Бургас. Зала „ Арена Бургас “ би трябвало да бъде подготвена до края на годината – такава е упоритостта на всички. Това сподели по време на конференция Йордан Георгиев, ръководител на Постоянната комисия по спорт и юношески действия към Общинския съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му огромна част от строителните работи в залата към този момент са изпълнени и има закупено съоръжение. Според него обаче е извънредно време да бъде назначен шеф и управнически личен състав на постройката.

„ Илюзия е, в случай че някой си мисли, че ще отрежем лентата, на идващия ден ще назначим личен състав и по-късно някой ще направи огромно съревнование тук. Всички тези надпревари се възнамеряват авансово – от време на време за години напред. Трябва да имаме към този момент управнически личен състав, който да стартира да менажира и да прави маркетинг на тази зала. Името ѝ и опциите ѝ би трябвало да се наложат, с цел да може да притегли вниманието “, уточни общинският консултант.

Според него е належащо също по този начин да се направи управнически модел на залата, което към момента липсва. „ Академика “ има идея за отдаване на част от площите на залата чартърен – като ресторант, фитнес, кафета, спа центрове, нощен бар. Това не се прави сега. Не направи ли ръководещият залата модел на ръководство – какво ще бъде належащо при всеки тип спортно съревнование, тя няма да може да направи нищо “, добави Георгиев.

Той уточни, че не би трябвало да се спекулира с цената на залата и с спомагателните разноски по нея, като по думите му договорът за строителната част възлиза на към 57 милиона лв..
„ Когато приказваме за цената на залата, се прави съпоставяне с „ Арена Армеец “. Да, тя събира повече фенове, само че като обект „ Арена Бургас “ е 2-3 пъти по-голяма, тъй че не би трябвало да се спекулира с цената ѝ и с спомагателните средства. Да, те са нужни, тъй като още при изиграването на поръчката, част от пространствата в залата не са били неин обект. Те би трябвало да бъдат довършени. Към днешна дата те се затварят и остават неизползваеми за по-близко време, когато биха били нужни, само че всичко си е както би трябвало. Парите ги има – обезпечени са, въпросът е вложителят да се разплати с изпълнителя и да се довършват нещата. Въпрос на време е, има схващане от всички страни “, разясни Йордан Георгиев.

Той уточни, че скоро се чака визитата на служебния министър на младежта и спорта, който ще извърши ревизия на новата зала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР