Бургас. За мен истинският отказ от канадското ми гражданство е

...
Бургас. За мен истинският отказ от канадското ми гражданство е
Коментари Харесай

Министър Кирил Петков: За мен истинският отказ от канадското ми гражданство е от 21 април

Бургас. За мен същинският отвод от канадското ми поданство е от 21 април, оттова нататък следват процедури, които не зависят от мен. Това сподели пред публицисти в Бургас служебният министър на стопанската система Кирил Петков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Той бе на посещаване в града, с цел да се запознае с опциите за развиване на бившето военно летище в село Равнец.

„ Датата на отвод няма подозрение – тя е 21 април т.г. Това беше първият миг, когато имах капацитетът да бъда поканен за министър. Както бях разгласил по-рано – поради огромната възможност да стана подобен, заявих, че се отхвърлям. Имам документите за това, че тази апликация е изпратена на 21 април, а имам и имейли, потвърждаващи това от канадските управляващи, тъй че тази дата е безусловно безспорна. Датата, която се тиражираше – 19 август, за мен е неразбираема, тъй като в действителност на 20 август – предишния петък, персонално ми се обадиха от имиграционните служби в Канада, с цел да ми кажат, че цялата процедура е приключена и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Още съм нямал време да ги взема, тъй като съгласно мен е доста по-целево да вършим това, което сега вършим, в сравнение с да се занимавам с тази тематика. За мен същинският отвод от канадското ми поданство е 21 април. Оттук нататък следват процедури, които не зависят от мен. А и се надявам, че Конституционният съд би взел тъкмо това решение. Вече това е тяхна работа и аз ще уважа всяко тяхно мнение. Хубавото е, че към днешна дата аз не съм канадски жител – обезпечено, а за всички, които се тормозят, че ще продължим да вършим това, което правихме до момента, желая да им се извиня – за жалост, няма да имат удоволствието да отпишат нашите начинания въз основата на поданства, от които сигурно е имало отвод “, съобщи Кирил Петков.

По думите на министъра съгласно специалисти актове му са безспорни. „ За мен е доста по-целево да движим този вид планове и да не хабим силата и на обществото, и на президентството, и на министерството за проблеми, които към този момент са част от историята. Стандартът ни на живот няма да се качи на база на моите някогашни поданства, а ще се повиши, в случай че успеем да създадем капиталови планове като този – да притеглим същински предприятия, с цел да обслужваме от Бургас целият европейски пазар “, уточни министър Петков.

„ Министерството на стопанската система, аз персонално и президентът работим в едни и същи рамки. Причината да съм тук е, че той самият сподели, че това е една страхотна опция за Бургас, а и както знаете, той е бил водач точно на това летище. Каза ми по този начин: „ Кириле, апелирам те вкарай специалисти в този план, тъй като аз имам вяра, че от тази зона можем да имаме ужасно развиване на индтриалните вложения в Бургаска област “. Благодаря му доста за това, което сподели по време на абсурда с поданството, че е най-важно коя е родината в сърцето ти. Аз нееднократно съм го заявил. Чувствам се в една визия с него за това какво би трябвало да се случва в България, а оттова нататък – за директните назначения, това си е негов избор “, добави служеният министър на стопанската система.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР