Бургас. В изпълнение на заповед на областния управител проф. Мария

...
Бургас. В изпълнение на заповед на областния управител проф. Мария
Коментари Харесай

Предстои принудително отстраняване на незаконно разположените лодки в кв. Комлука в Бургас, Гранична полиция ще засили контрола на място

Бургас. В осъществяване на заповед на регионалния шеф проф. Мария Нейкова беше осъществена инспекция на ПИ 07079.661.631 по КККР на гр. Бургас, представляващ крайбрежна плажна линия – изключителна държавна благосъстоятелност, находящ се в кв. " Победа " в Бургас. Това оповестиха от Областна администрация - Бургас . Проверката се извърши от междуведомствена комисия, в която се включиха чиновници и специалисти от районните структури на: ОДМВР, Зонално жандармерийско ръководство, " Гранична полиция ", Морска администрация, Пристанищна инфраструктура, Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, ИАРА и Община Бургас.

На място се установи следното: наличните лодки по море и суша са общо 30 на брой. Една част от лодките, ситуирани на брега, са регистрирани плавателни средства, които не са обезопасени и не домуват на регламентираните за това места. Другата част от лодките са нерегистрирани, с незнаен притежател и с неустановено техническо положение и валидност за корабоплаване, като всъщност съставляват изоставени плавателни средства.

На вода се установяваха общо 10 лодки, от които 6 са без забележима регистрация, 4 от тях с регистрация. На плажната линия се установяваха общо 20 броя лодки, от които 6 броя без забележима регистрация, 13 броя с регистрация и едно плавателно средство – единствено с номер без буквено означение.

Ще бъдат подхванати дейности по наложително премахване на лодките след съответно известяван на притежателите по реда на Административнопроцесуален кодекс. С оглед прекратяване на закононарушенията най-ефективни биха били използването на превантивни дейности. В тази връзка ще бъде засилен контролът в региона от " Гранична полиция ", в това число и във вечерната част на денонощието. Ще бъдат сложени предупредителни табели, обозначаващи незаконността на слагането на плавателни съдове на плажа. Собствениците на лодки могат да употребяват обозначените за това зони в Крайморие, Сарафово, Ченгене Скеле.

С оглед на откритото протоколът от инспекцията ще се изпрати на ведомствата за предприемане на спомагателни дейности по подготвеност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР