Бургас. След успешната поредица камерни концерти в Експозиционен център Флора“

...
Бургас. След успешната поредица камерни концерти в Експозиционен център Флора“
Коментари Харесай

Първият концерт от поредицата „Купон на Флората“ - „Music Of The Night”, ще се проведе в Бургас

Бургас. След сполучливата поредност камерни концерти в Експозиционен център „ Флора “ през лятото на 2020 година, тази година Държавна опера – Бургас продължава положителната традиция с поредицата „ Купон на Флората “, първото събитие – през днешния ден от 20.00 часа, е концертният театър „ Music Of The Night ”, чиято премиера беше през м. април в залата на Бургаската опера. Това оповестиха от Общината . Концертът мина при огромен триумф и бе номиниран в месечното издание на класацията „ Музикално събитие на годината “ на предаването „ Вечната музика “ по Българска национална телевизия, с създател и водещ Марио Николов.

“Misic Of The Night ” e по концепция и сюжет на младия надарен баритон и съставлява атрактивна концертна стратегия и е заимствано от едноименното заглавие на една от най-известните музикални тематики от мюзикъла „ Фантомът на операта “ от Андю Лойд Уебър, която ще прозвучи на концерта в петък.

В петък вечерта на откритата сцена на Ескпо център „ Флора “ – градина /при дъждовно време концертът ще се състои на закрито в същия комплекс/ ще прозвучат незабравими шлагери от американски мюзикъли, трансформирали се в класика. В програмата на концерта са включени емблематични мелодии: „ Аll I Care About Is Love “ и „ Razzle Dazzle ” от мюзикъла „ Чикаго “ от Джон Кандър ”, “Master Of The House ” от „ Клетниците “ от Клод-Мишел Шьонберг, „ So In Love ” от „ Целуни ме, Кейт! “ на Коул Портър, „ Тhe Impossible Dream ” от „ Човекът от Ла Манча “ на Мич Лий, “What A Beautiful Morning ” от мюзикъла „ Оклахома “, музика Ричард Роджърс, " If I Were А Rich Мan " от мюзикъла " Цигулар на покрива " от Джери Бок, " On Тhe Street Where You Live " от " Моята прелестна лейди " по музика на Фредерик Лоу, „ Аll The Things You Are ” от мюзикъла „ Много топло за май “ от Джером Керн, " Be Prepared " от мюзикъла " Цар Лъв ", " Summertime " из операта " Порги и Бес " от Гершуин – транскрипция за пиано, показана от Дария Кръстева, " The Man I Love ", също от Джордж Гершуин, в клавирно осъществяване на Дария Кръстева и Нина Райхел и други известни заглавия, трансформирали се в част от нашия прочувствен свят, в който пазим романтиката и чувствителността, по този начин мъчно съизмерими със актуалните действителности, само че толкоз нужни – с цел да съхраним най-човешкото в себе си…

В цялостната идея на концертния театър „ Music Of The Night ” Бранимир Недков е съумял да вплете в единна нишка с прочувствен импакт главната концепция на и осезаемия си афинитет към жанра мюзикъл, който съчетава сложни изразни средства и има безспорен сексапил, точно поради своите универсални послания:

Освен основното настоящо лице в концерта на 18-и юни – Бранимир Недков, който ще сътвори мост сред музика и аудитория, посредством вълнуващи цитати от книги, които имат емоционално-смислова връзка с представяните музикални творби. В концертния театър на рояла ще му партнират – като пълноправни участници в пресъздаването на цялостното въодушевление, пианистките Дария Кръстева и Нина Райхел. В атрактивната музикална селекция значима част от цялостното подстрекателство са беквокалистките: Весела Апостолова /чието дело са клавирните транскрипции на песните/, Стефка Христозова и Калина Попова, Добавъчен детайл към естетичната визия, внасяйки динамичен прочувствен акцент в програмата, е и балетната двойка – Полина Иванова и Даниел Тичков.

Отделните съставни елементи на концерта са ловко съчетани – от изцяло издържаната идейна идея, с усет и мяра, до стилната театрална визия, светлинни и специфични резултати и съвършен саунд.

С програмата „ Купон на Флората “, която ще показа още: „ Любими съветски романски “ – на 24 юли, „ Наздравица “ – на 13 август, както и бароковия концерт „ Пътуване във времето “ – на 28 август. След повече от година ненадейно и несравнимо с всичко в съвремието ни тестване в международен проект, изкуството потвърждава, че освен не би могло да бъде заглушено, обезличено и сложено в неподходящата позиция на жертва на събитията, а бе и продължава да бъде най‐сигурната препоръка за надмощието на духа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР