Бургас ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития

...
Бургас ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития
Коментари Харесай

Лятото в Бургас продължава с фестивал на рибата и виното

Бургас ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития в културния си календар - „ Фестивалът на Рибата и Виното “. Атрактивна музикална стратегия, вкусни демонстрации, игри и кулинарни изкушения чакат бургазлии и гостите на града в третото издание от през днешния ден до 11 септември в Морската градина до Експо център „ Флора “, съобщи БНР.



Това ще е натурален свършек на летния фестивален сезон, разяснява пред БНР-Бургас уредникът на събитието Николай Тодоров:

„ Бургас е различим район, обвързван с рибата и морската храна. Целият район на Югоизточна България се слави и с виновността си. Комбинацията от тези два детайла са в основата на концепцията за този фестивал.

Успяхме да напипаме тънката струна на бургазлии и на хората, които по това време на годината почиват тук. Фестивалът е умислен като пиршеството на сетивата. “

Майстори на морската храна от страната и района ще подготвят пресни морски деликатеси онлайн, а бургаските заведения ще се състезават за обичайния приз „ Най-вкусна рибена супа “. Тодоров показва:

" Рибната супа е измежду специалитетите на град Бургас. Конкурсът е със занимателен темперамент, само че това е и един добър приз за заведенията в Бургас, които вършат този деликатес и могат да се изявят пред аудитория. Тази година имаме питане и от кулинари непрофесионалисти. Те ще бъдат позволени за присъединяване. В неделя от 12.30 часа всеки, който желае би трябвало да подготви най-малко 4 порции или една дребна тенджерка-няма ограничавания за рецепта, артикули или брой и тип риба. "

Балансирана, забавна музикална стратегия, която дава късмет и на млади обединения и гении от района да се изявят добавя кулинарната нишка. Във вечерните часове са планувани концерти на групите „ Контрол “, „ Акага “, „ Таралеща “, Елица Тодорова и Йордан Марков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР