Бургас. С поредица от атрактивни събития Бургас отбелязва 9 май.

...
Бургас. С поредица от атрактивни събития Бургас отбелязва 9 май.
Коментари Харесай

Бургас отбелязва Деня на Европа

Бургас. С поредност от атрактивни събития Бургас отбелязва 9 май. Кулминацията на празника бе атрактивният фрашмоб в градинката до Часовника, при който беше изпълнен Химнът на Европа. Това оповестиха от Община Бургас .

Флашмобът стартира със солово осъществяване на младата Йоана Барантиева. След това „ Одата на насладата “ прозвуча на български и немски език в осъществяване на хора на Държавна опера – Бургас и детски хор „ Милка Стоева “ под съпровода на Духов оркестър - Бургас. Концертът продължи с известни песни, изпълнени от Веселина Димитрова. На събитието участваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина и зам.-кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.

„ Девети май е дата, която бележи началото на нов стадий от развиването на Европа. След двете международни войни страните от Стария континент се сплотяват към една огромна концепция – да не бъде разрешено експлоадирането на нови спорове.
Девети май е знак на полезностите, които изповядва обединена Европа. Нашата задача е да продължаваме да работим за единството сред страните, съхраняването на културната им еднаквост и икономическото им развиване. Ние постоянно би трябвало да отстояваме правото на България да е равноправна с останалите европейски страни, тъй като народът ни е оставил ослепителен отпечатък в историята на Стария континент. “, сподели кметът Николов по време на тържествата.

По-рано кметът на Бургас се включи в церемонията по поднасяне на венци и цветя във връзка Деня на успеха. По мотив 9 май в градинката при площад „ Атанас Сиреков “ бяха сложени две атрактивни пейки. Чрез тях се напомнят делата на две огромни персони със особено място в историята на Бургас: проектант Рикардо Тоскани, който проектира и строи доста от постройките в Бургас след Освобождението, и Жозеф Бонал – изтъкнат държавник, консул и търговец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР