Бургас. Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) -

...
Бургас. Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) -
Коментари Харесай

РИОСВ - Бургас: Крайният срок за отчитане на дейността на билкозаготвителните пунктове е 20 януари

Бургас. Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас осведоми всички отговорници на билкозаготвителни пунктове в региона, че според Закона за лечебните растения, би трябвало да показват до 20 януари 2022 година систематизирана информация за изкупените, обработени и осъществени през 2021 година билки от лечебни растения и техния генезис по разрешително, както и за складови наличия. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас .

Билкозаготвителите, които не подадат в период желаната информация или тя съдържа погрешни данни, подлежат на наказания. В закона се плануват санкции за физически лица в размер от 100 до 1000 лв., а за юридически лица – имуществени наказания от 300 до 2500 лв..

На територията на РИОСВ-Бургас действат 13 пункта за изкупуване на билки (с. Маринка, гр. Средец, гр. Сунгурларе, гр. Карнобат и с. Синеморец). Подадените в екоинспекцията информации за осъществени количества билки през последните години демонстрират, че в района се събират най-вече самардала, дивисил, глог, коприва, липа, бръшлян и жълт кантарион.

Пунктовете, които правят активност по събиране, търговия и/или предпазване на билки, наложително афишират активността си в Регионална инспекция за опазване на околната среда, както и записват книга за изкупените, осъществените и налични количества лечебни растения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР