Бургас. Районната избирателна комисия в Бургас е готова за провеждането

...
Бургас. Районната избирателна комисия в Бургас е готова за провеждането
Коментари Харесай

Районната избирателна комисия в Бургас е готова за провеждането на балотажа на 21 ноември

Бургас. Районната изборна комисия в Бургас е подготвена за провеждането на балотажа в неделя, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . 364 612 е броят на гласоподавателите по прелиминарен лист във Втори многомандатен изборен регион – Бургас, които ще могат да гласоподават на втори тур на изборите за президент на 21 ноември.

Председателят на комисията Фани Семерджиева разясни, че основна смяна по отношение на изборите за президент, вицепрезидент и Народно заседание, които се организираха на 14 ноември, няма да има. Общият брой на стационарните и преносимите изборни секции в района ще бъде 763. 6 мобилни секции са разкрити за трудноподвижните лица – 3 в община Бургас, 1 - в Поморие, 1 - в Карнобат и 1 - в Сунгурларе. Единствената разлика е, че за лицата, сложени под карантина, ще бъде отворена една спомагателна преносима секция - в Поморие. Така общият им брой става 14 - 8 в община Бургас, 1 - в Айтос, 2 - в Карнобат, 1 – в Руен, 1 - в Камено и 1 – в Поморие.
Броят на машините за гласоподаване, с които жителите на района ще упражнят правото си на избор в неделя, е 660. Те ще бъдат ситуирани в общо 593 секции, като в 67 от всички СИК-ове ще има по две машини.

Вчера дойдоха всички 366 000 бюлетини, предопределени за Втори доста мандатен изборен регион, които следва да бъдат раздадени на секционните изборни комисии в региона. Графикът за разпределяне на всички материали на СИК единствено на територията на община Бургас е наличен

Във връзка с идните избори Община Бургас обезпечава превоз за гласоподаватели със затруднено зрение или със усложнения в напредването. Това е допустимо след поръчка на следните адреси и телефони: в Транспортна къща (на ул. „ Александровска “ № 106) и на телефони - 056 810 943, 0888 910 739. Транспортът се прави на цената на билета за градски превоз. Местонахождението на изборните секции на територията на община Бургас, избрани за гласоподаване на гласоподаватели с увредeно зрение или със усложнения в напредването е налично
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР