Бургас потъна в скръб, след като разбра, че е загубил

...
Бургас потъна в скръб, след като разбра, че е загубил
Коментари Харесай

Ковид погуби още една родилка – любима художничка

Бургас потъна в тъга, откакто разбра, че е изгубил една най-ярките си персони. Вдъхновяващата художничка Лора Янева умря нощес след малко боледуване от COVID-19 в бургаска болница, оповестява " Флагман ".

Лора си отиде от този свят едвам на 36 години. Тя е младата майка, за която здравният министър Костадин Ангелов заяви, че е в тежко положение в Коронавирус поделение. Била е призната по неотложност на 21 март. Преди това се е грижела за болната си майка, която също е била инфектирана с ковид.

Лора е приета в болница в шестия месец от бременността си. Още в първите дни положението й обаче внезапно се влошило. Наложило се незабавно секцио, с цел да бъде избавено детенцето й. Момченцето е извадено в 26-тата седмица и за него се грижат наотнатолози. То е в положително общо положение, само че майка му загуби борбата за живота.

Трагедията за фамилията е голяма, защото преди по-малко от година Лора роди крепко дете, което ненадейно умря в третия месец. Тя и брачният партньор й Мирослав събраха сили да си стъпят на краката и да продължат живота си и малко по-късно фамилията още веднъж имаше мотив за наслада, защото Лора още веднъж бе бременна.

До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни дела. Тя твореше и помагаше с организацията на изложения на деца с увреждания. Лора бе извънредно вдъхновяваща персона, която оставя ярка диря след себе си.

„ Момичето с необятната усмивка и огромно сърце – слънчевата Лора Янева – отлетя към слънцето. Прекрасната художничка оставя невероятни дела и картини след себе си. Тъгувам дружно с всички, които я обичаха. Светъл път, благо момиче! Липсваш ни доста! Съболезнования и сили на фамилията ”, написа във фейсбук профила си кметът на Бургас Димитър Николов.

Все още не са ясни датата и часът на поклонението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР