Бургас. От 11.00 часа заместник – министърът на регионалното развитие

...
Бургас. От 11.00 часа заместник – министърът на регионалното развитие
Коментари Харесай

Зам.-министър Нина Стоименова ще посети Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас ни

Бургас. От 11.00 часа заместител – министърът на районното развиване и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ (ОПРР) Нина Стоименова ще посети Центъра за модерно изкуство и библиотека в Бургас. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
На събитието ще участват и регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов, с които зам.-министър Стоименова ще организира работни срещи.
Центърът е построен по план „ Реконструкция и преустрояване на съществуваща постройка в културно-образователен център (музей) за модерно изкуство и библиотека “ по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.

На повърхност от над 6 хиляди кв. м в центъра са обособени зони за деца, подрастващи и възрастни с баланс върху опциите за обучение, просвета, изкуство, игра и почивка. Предвидени са пространства за експозиционни площи, детски отдел и интерактивна зала, зала за просветителни курсове и зона за детско творчество.
В рамките на плана са доставени ново обзавеждане и съоръжение за всички зали, читални и кабинети.
Иновативни нововъведения като Z Space стена с просветителни модули, пясъчна кутия по физическа география, образователно-игрови център, радват най-малките читатели и гости.

Проектът на Община Бургас е част от Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Бургас. Общото финансиране по плана е 9.94 млн. лева, от които кредитен запас от Фонд за устойчиви градове в размер на 5 964 811 лева, включващ 59%, съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна програма “Регионално развитие”, предоставено посредством Фонда на фондовете и безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година в размер на 3 646 100 лева, както и личен принос на Общината.

Проектът ще бъде показан от шефа на библиотеката Яна Кършийска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР