Бургас. Още по-високо ниво на безопасност и сигурност на корабоплаването

...
Бургас. Още по-високо ниво на безопасност и сигурност на корабоплаването
Коментари Харесай

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ надгради функционалните възможности на системата за управление на трафика на плавателните съдове VTMIS

Бургас. Още по-високо равнище на сигурност и сигурност на корабоплаването при посещаване на корабите в българските морски пристанища е реализирано с помощта на разширението на обсега на Информационната система за ръководство на трафика на плавателните съдове VTMIS. Това оповестиха от пресцентъра на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ ДППИ . С цел възстановяване на управлението на корабоплаването и усилване на екологичния надзор в морските ни пространства Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ надгради функционалните благоприятни условия на системата.

Географското разширение на обсега на VTMIS е реализирано чрез монтаж на съоръжение в нови точки за покриване на зони за навигационно наблюдаване, осигуряващо сигурността на корабоплаването, опазването на човешкия живот на море и запазване на околната среда от замърсяване. Покрити са крайните северни и южни региони на морските пространства и сериозни плавателни и пристанищни сектори на България.

Подобрени са опциите на операторите на системата VTMIS за връзки, наблюдаване и оценка на навигационната и метеорологичната конюнктура. Модернизирана е инфраструктурата, която обезпечава транспорт на данни сред обособените обекти с мониторингова и информационна инсталация. Засилен е екологичният надзор по запазване на морската естествена среда от замърсяване вследствие на корабоплавателната активност.

Реализирането на плана индиректно въздейства позитивно на успеваемостта на Трансевропейската транспортна мрежа, защото обектите от териториалния обсег на пристанище Бургас са част от главната, а обектите от териториалния обсег на пристанище Варна са част от разширената Трансевропейска мрежа.

Проект „ Териториално разширение на обсега и допълнение на функционалностите на Информационната система за ръководство на трафика на плавателните съдове (VTMIS) – Фаза 4 “ е финансиран от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година Проектът следва положителните европейски практики в региона на ръководството на трафика и непрекъснатото софтуерно развиване и възстановяване в бранша (радиолокация, профилирано непрекъснато видеонаблюдение, ИТ и др.), които допускат нужда от софтуерно рационализиране и разширение обсега на VTMIS системата посредством внедряване на осъвременена инфраструктура и новаторски подходи при построяването и употребата ѝ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР