Бургас. Национална художествена академия – филиал Бургас, кани децата на

...
Бургас. Национална художествена академия – филиал Бургас, кани децата на
Коментари Харесай

Лятна академия за деца и ученици – Море 2021 предстои в Бургас от 5 до 24 юли

Бургас. Национална художествена академия – филиал Бургас, кани децата на Бургас да се включат в третото издание, „ Лятна академия за деца и възпитаници – Море 2021 “. Това оповестиха от Общината . Проектът „ Лятна академия за деца и възпитаници към НХА “ е одобрен културно-образователен план, с 11-годишна биография в София, а от две години се организира сполучливо и в Бургас.

" През това лято, ние имаме удоволствието още веднъж да предложим Лятна академия на бургаските деца, които отново ще имат опция да творят под управлението на нашите студенти и преподаватели, в партньорство с изявени художници от Бургас, които ще предложат на децата и гостите на морския град незабравими срещи с изобразителното изкуство ", показват от локалната администрация.

От 5 до 24 юли, Академията ще отвари ателиетата си за най-малките. Децата ще рисуват, ще моделират, ще посещават музеи и галерии, ще се забавляват. Всеки ден от 9.00 до 17.00 часа, те ще вземат участие в това пъстро премеждие по специфична стратегия. Малките учени ще имат богата палитра от разнообразни типове креативен занимания на брега на морето – в ателиетата на новата ни постройка, в морската градина, в Графичната база и Казиното, в библиотеката и музеите на Бургас. Ще създадем и еднодневен пленер в археологическия резерват „ Дебелт “. Учебната стратегия ще включва: академично изобразяване, живопис, графика, статуя, афиш, илюстрация - авторска брошура и авторски комикс, мозайка, керамика, икони, дизайн, работилничка за разработване на кукли, пленер – морски пейзаж, пясъчни статуи и доста изненади.

В края на интервала дребните художници ще наредят своята детска галерия с най-хубавите произведения, в галерията на Академията - „ Магазия 1 “. Тогава ще връчим дипломите на нашите дребни учени и ще си хапнем от най-голямата торта, особено приготвена за тях.

Проектът Лятна академия за деца и възпитаници към НХА – филиал Бургас – 2021 се реализира с поддръжката на Община Бургас.

За повече информация: Мария Ландова – началник на плана " Лятна академия за деца " - [email protected], 0888148715
Невена Проданова - координатор на плана, записване за присъединяване - [email protected], 0877668966
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР