Бургас. Над 40 театрални плаката показа в своя изложба в

...
Бургас. Над 40 театрални плаката показа в своя изложба в
Коментари Харесай

Художникът Стойко Сакалиев отбеляза 35-годишен творчески юбилей с изложба в Бургас

Бургас. Над 40 театрални плаката сподели в своя галерия в Бургас художникът и учител във Филиала на Националната художествена академия в града Стойко Сакалиев. Това оповестиха от Общината . Поводът бе неговият 65-годишен житейски и 35-годишен креативен празник. От дълги години Сакалиев работи в Драматичния спектакъл " Адриана Будевска " като художник-плакатист. Участвал е в разнообразни национални и интернационалните изложения и биеналета за приложна графика, живопис и афиш.

„ Изложбата е самобитна и извънредно вълнуваща разходка в историята на бургаския спектакъл “, съобщи в приветственото си слово зам.—кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.

Стойко Сакалиев е роден в Бургас. Първата му независима галерия е през 1989 година в София. Оттогава насам той се утвърждава като един от най-хубавите създатели на театрални, рекламни и политически плакати в България. Негови работи са излагани в галерии в Русия, Германия, Франция, Япония. През 2007 година, по покана на центъра за концептуални изкуства Kelly Writers House към университета в Пенсилвания, Сакалиев прави независима галерия в Щатите. През 2012 година е почетен с премията " Художник на годината на Бургас ". Експозицията може да се види в галерията на Дружеството на художниците, на ул. " Александровска " 22, Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР