Бургас. Жизнерадостната и предаваща позитивни послания музика на Йохан Щраус-син

...
Бургас. Жизнерадостната и предаваща позитивни послания музика на Йохан Щраус-син
Коментари Харесай

Операта „Виенска кръв“ ще бъде представена в Бургас на 24 ноември

Бургас. Жизнерадостната и предаваща положителни послания музика на Йохан Щраус-син ще звучи в сряда, 24-ти ноември, от 19.00 часа в залата на Бургаската опера в оперетата „ Виенска кръв “. Това оповестиха от Държавна опера - Бургас .

" Историята, която ще бъде разказана посредством средствата на оперетното изкуство, е класическа – невярност, поредност от интриги, занимателни разминавания, обрати в сюжетното развиване, обстановки, изпълнени със закачки и пресен комизъм, и, несъмнено – величие от музикални и образни послания. Освен блестящата и обичана от всички генерации музика на Щраус, която е освен известно звучаща, само че и носи финес, настройки за грабване на житейските наслади и превръщането им в непрестанно благополучие, постановката на „ Виенска кръв “ е атрактивна и като театрално оформление и костюми – те ще пренесат публиката на благороден бал в имение във Виена в средата на XIX век ", показват от културната институция.

Зад диригентския пулт в атрактивния театър на 24-ти ноември застава маестро Цанислав Петков. " Преди дни той дирижира с огромен съумях в залата на Бургаската опера една от най-популярните опери на В. А. Моцарт „ Сватбата на Фигаро “. Режисурата на постановката, грабваща със своята благороден сексапил, динамичност и прелестни костюми, напълно издържани в стила на епохата, е на Марио Николов – посетител, който ще се показа в ролята на Граф Балдуин Цедлау. Марио Николов е прочут освен с многочислените си функции на родни и непознати подиуми, а и като създател и водещ на предаването за класическа музика и джаз „ Вечната музика “ по Българска национална телевизия. Сценографията на постановката е на Иван Токаджиев – емблематично име в региона на сценографията за музикално-сценични изкуства, художник на костюмите е различен не по-малко титулуван създател, който за жалост към този момент не е сред нас – Цветанка Стойнова. Диригент на артистите от хоровия състав е Невена Михайлова, танците са дело на Галина Калчева, концертмайстор – Христо Белчев, помощник-режисьор – Лина Пеева ", допълват от Операта.

" Освен театрален искра и грабващи сетивата костюми и резултати, спектакълът на „ Виенска кръв “ подсигурява и първокачествен артистичен каст: в ролята на Графиня Габриела Цедлау бургаската аудитория ще види и чуе солистката на Музикалния спектакъл „ Стефан Македонски “ Валентина Корчакова. Прекрасното сопрано е чест и мечтан посетител на бургаска сцена, взе участие и в други постановки на Държавна опера – Бургас – „ Прилепът “, „ Бал в Савоя “, „ Графиня Марица “, както и в концертни спектакли, осъществени от състава на Бургаската опера – „ Под небето на Париж “, „ От Виена до Бродуей “ и други Като Франциска Каляри на сцената излиза атрактивното сопрано Мария Цветкова-Маджарова, която напълно неотдавна бе посрещната с аплодисменти от бургаската аудитория в чудесните си превъплъщения като Сузана – в „ Сватбата на Фигаро “ от Моцарт, под диригентството на Цанислав Петков, и Аничка – в мюзикъла от Парашкев Хаджиев „ Службогонци “ – с гост-диригент Светослав Лазаров. Като Княз Ипсхайм-Гинделбах на сцената излиза баритонът Йордан Христозов, в ролята на Йозеф ще забележим Бранимир Недков, баритон, в облика на закачливата хубавица Пепи влиза сопраното Шмилена Султанова, като Каглер ще се показа басът Петър Тихолов, като Мали на сцената излиза Весела Апостолова, сопран, Граф Битовски ще бъде Александър Перпериев. В обилния театър с жизнеутвърждаващо звучене – по този начин належащо в семплите и сложни модерни действителности, вземат участие артистичните сформира на оркестър, хор и балет на Държавна опера – Бургас ", прибавят от културната институция.

Билети за оперетата " Виенска кръв " можете да намерите на касата на Операта, на каса „ Часовника “ (пред хотел „ България “), както и в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратките към събитията в програмата: https://operabourgas.com/bg/programme в формалния уебсайт на Държавна опера – Бургас.

Според условията на ЗАПОВЕД РД-01-856/ 19.10.2021 година на Министерството на здравеопазването на Р България, концертът ще се състои при посочените в Заповедта условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР