Бургас. Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига

...
Бургас. Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига
Коментари Харесай

Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови пристига в град Средец на 12 юли

Бургас. Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, идва на 12 юли (понеделник) в 9.00 часа в храм " Всех Святих ", в Средец, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. От 18.00 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно избавление.

От 19.00 часа в Читалище „ Пробуда “ ще бъде прожектиран и кино лентата за св. Ефрем Нови " Светецът мълния ", създател е журналистът Ангел Бончев.

" Лентата споделя за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във кино лентата вземат участие хора, допрени от светеца мълния, както го назовават св. Ефрем в Гърция и Румъния. В " Светецът мълния " са снимани персоналните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови болести, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възобновяване от психическо заболяване на една българка, която преди този момент се е пробвала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира " Рождество Богородично " в Кабиле, преди 10 години. Известна гръцка певица споделя по какъв начин свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във кино лентата, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година ", уточни Ангел Бончев.

Филмът „ Светецът мълния “ е притежател на първа премия на фестивала „ Славянска приказка “!
Откъс с мненията на феновете от премиерата на кино лентата „ Светецът мълния “ в София - " > тук.

Откъс от кино лентата „ Светецът мълния “ -
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР