Бургас. Един от най-екстрентичните кайтсърфисти Ник Джейкъбсън ще посети страната

...
Бургас. Един от най-екстрентичните кайтсърфисти Ник Джейкъбсън ще посети страната
Коментари Харесай

Легендата на екстремния кайтсърф Ник Джейкъбсън ще бъде специален гост на Burgas Kite Cup 2021

Бургас. Един от най-екстрентичните кайтсърфисти Ник Джейкъбсън ще посети страната ни на 26 и 27 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Кайтсърфистът ще бъде специфичен посетител на Burgas Kite Cup 2021, част от Extreme week, който ще се организира на плаж „ Атанасовска коса “ в един от най-екстремните уикенди по родното Черноморие.

Гостуването е с общителното подпомагане на кмета на Бургас Димитър Николов. Burgas Kite Cup 2021 е най-старата кайт сърф регата у нас, която е част от Extreme week. Организира се от Бургаски морски клуб, Община Бургас и се организира от 2006 година в града. В нея през годините специфични посетители са доста световноизвестни спортисти на кайт сцената като Aaрън Хадлоу, Еъртън Козолино, Aлександро Клементе.

На 15-тото юбилейно издание на надпреварата, най-екстремния кайтър сега Ник Джейкъбсън ще направи няколко деменонстрации в Бургас. Организаторите плануват и специфична лекция на тематика „ Премерения риск и безопастността във водата “, която ще запознае младите кайтсърфисти по какъв начин да се преценяват със средата на каране и метерологичните условия. В събитието ще взе участие и легендата в българския кайтсърфинг - Красимир Карталов, играч на Бургаски морски клуб.

Кой е Ник Джейкъбсън? 34-годишният професионален кайтсърфист е роден в Дания, само че прекарва огромна част от живота си в Кейптаун. Известен е със своя свободен жанр на каране, сърфирайки освен във вода, а скачайки от високоетажни здания в нея. От Европа до Южна Америка, каскадите му по градски обекти го вършат един от същинските пионери в този спорт с репутацията на човек, скачащ от места, които никой различен не би посмял да приближи. През 2020 година печели сребърния орден на Red Bull King of the Air, дружно с премията на Mystic Most Extreme Move за емблематичния си трик, който му донесе 9/10 точки. На 19 февруари 2017 година в Кейптаун, Южна Африка, по време на сесия с ветрове от 40 възела, Ник скача до 28,6 метра височина за 8,5 секунди, което го прави международен рекордьор в дисциплината най-голям скок с хвърчило. Настоящият рекордьор е Мартен Хегер с 34,8 м. Преди няколко години фантазията на Ник е да скочи с хвърчило от върха на емблематичния 321-метров Burj Al Arab в Дубай, единственият седемзвезден хотел в света и един от най-високите хотели в света със съдействието ная Ричард Брансън. През 2017 година Ник става първи на Red Bull King of the Air. Ник Джейкъбсън е част от тимовете на North Kiteboarding и Мystic, а при визитата си у нас, дружно с Surf Shop Burgas ще показа най-новото кайт съоръжение от марките за 2021 година Повече за събитието Burgas Kite Cup 2021, част от Extreme week, следете страниците на Surf Shop Burgas и тази на Бургаски Морски клуб.

Обръщение от Ник Джейкъбсън по отношение на гостуването му в България е оповестено.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР