Бургас. Днес в Бургас ще бъде даден старта на националния

...
Бургас. Днес в Бургас ще бъде даден старта на националния
Коментари Харесай

Камен Василев стартира четвърти сезон в пистовото първенство

Бургас. Днес в Бургас ще бъде даден старта на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта в което се чака да вземат присъединяване 55 водача, разграничени в 4 разнообразни серии. “Писта Бургас ” трябваше да се състои на 4ти април, само че беше отсрочена за 8-9 май, заради провеждането на парламентарните избори.
Състезанието край бургаското езеро ще бъде първи кръг от шампионата за тази година.

За четвърти следващ сезон в шампионата ще се включи и водачът на пловдивския клуб “КА-2 Рейсинг Тийм ” Камен Василев. През предходната година, Василев взе присъединяване във всички 4 извършени кръга. Най-доброто си достижение той записа на “Писта София ”, където съумя да се качи на подиума. Основен сътрудник на водача от пазарджик ще бъде “Строймонтаж ЕООД ”, която се занимава с планиране, строителство, доставка и монтаж на съоръжение, произвеждане на ексцентрични железни структури и уреди. Пълен инженеринг на обекти “до ключ ” в региона на промишленото строителство, енергийното строителство, инженерната инфраструктура, петролната и химическата индустрия.

“Готов съм за старта на сезона ”, показа Василев. “Преди началото на сезона акцентирах повече на физическата подготовка. Направихме и няколко теста преди първото съревнование и чакаме старта в събота ”, добави той.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм ”, който завоюва купата при отборите през предходната година ще бъде показан от шестима водачи в бургаското съревнование. В серия “Спорт ” тимът ще бъде показан от Александър Димитров (Honda Civic), серия “Туринг ” - петкратният първенец Иван Влъчков (Honda Civic), спечелилият на “Писта София ” през 2020 - Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас “Макси ” - Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия “Макси ”, след две извоювани трофеи в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще започва в събота от 13:00ч с квалификациите за място, а надпреварите в неделя стартират от 10:00ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР