Бургас. Бургаският музей има привилегията да притежава колекция от прекрасни

...
Бургас. Бургаският музей има привилегията да притежава колекция от прекрасни
Коментари Харесай

Регионален исторически музей - Бургас ще представи своето най-ново научно издание – „Икони от бургаския музей“

Бургас. Бургаският музей има привилегията да има сбирка от прелестни възрожденски икони, които са измежду най-значимите културни полезности във фонда му. Това оповестиха от Регионален исторически музей - Бургас . " Като част от своята задача за запазване, изследване и разпространение на културно-историческото завещание публичната институция поддържа иконната си колекция в положително положение, провежда дарителски акции, подкрепящи реставрирането, организира теренни изследвания и предизвиква научните проучвания. Водени от убеждението, че публикуването и атрибутирането на живописните произведения в азбучник би предоставило опция за обогатяване на насъбраното досега знание за тях и би дало ход на многопластово интердисциплинарно проучване, РИМ-Бургас кандитатства по план за печатане на профилирано научно издание ", показват от музея.

Каталогът е към този момент факт, той е двуезичен, с превод на британски език и обгръща всички експонати, включени в музейната експозиция, както и някои икони от депото. Проектът е сбъднат с финансовата поддръжка на Министерството на културата по стратегия „ Финансиране на планове в региона на движимото културно завещание и образните изкуства “.

Официално показване на първия по рода си указател „ Икони от бургаския музей “ ще се състои от 14.00 ч. в Иконната зала на Историческия музей, ул. " Лермонтов " 31.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР