Бургас. Близначките Карина и Никол се появиха на бял свят

...
Бургас. Близначките Карина и Никол се появиха на бял свят
Коментари Харесай

Близначки се родиха в бургаската болница на Бабинден

Бургас. Близначките Карина и Никол се появиха на бял свят в УМБАЛ Бургас навръх днешния Бабинден. Това оповестиха от лечебното заведение . До обяд в бургаската болница се родиха пет деца, две от които - момчета. Поради епидемиологичната конюнктура личният състав на двете отделения - Родилно и Гинекология, означи Деня на родилната помощ в наличието единствено на хората, които са на промяна и управлението на болничното заведение.

" Свършихме чудесна работа през миналата година - бебетата са здрави, майките са здрави, благодаря на всички сътрудници за всеотдайната им работа ", поздрави сътрудниците си началникът на Родилно поделение доктор Антонио Душепеев. " УМБАЛ Бургас продължава да бъде болничното заведение, в която се раждат най-вече бебета и която държи високо равнище на родилната помощ. Бъдете здрави и все по този начин всеотдайни към своята работа ", пожела на екипите на двете отделения шефът на болничното заведение доктор Бойко Миразчийски.

УМБАЛ Бургас е болничното заведение с най-нисък % на оперативните раждания в цялата страна - 26%. Препоръките на Световната здравна организация са оперативните раждания да не надвишават 30% и да се правят извънредно по медицински показания, тъй като няма нищо по-добро от естественото раждане и за бебето, и за майката. Според авторитетните научни източници рисковете от затруднения и смъртност при оперативните раждания е три пъти по-висок, по тази причина политиката на УМБАЛ Бургас постоянно е била секциото да се прави единствено при последна нужда.

Повече момчета са родени в УМБАЛ Бургас през 2021 година, регистрира статистиката. В отделението са проплакали и 23 двойки близнаци. Броят на ражданията се резервира постоянен, Родилно поделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде мястото с най-вече новородени спрямо всички останали лечебни заведения в региона. Вече е възобновен и постоянният запис на тонове на родилки в последните седмици на бременността. Това е мощно целесъобразно за предварителна защита на затруднения. Запазването на часове става на тел. 056 894 923, цената е 10 лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР