Бургас. 15 септември е истински празник на просвещението и на

...
Бургас. 15 септември е истински празник на просвещението и на
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: 15 септември е истински празник на просвещението и на стремежа към знание, празник на младежката дързост и любознателност

Бургас. 15 септември е същински празник на просвещението и на устрема към познание, празник на младежката смелост и ученолюбивост. Това се споделя в приветствен адрес от кмета на Бургас Димитър Николов във връзка първия образователен ден, оповестиха от пресцентъра на Общината .

" Първият образователен ден постоянно е изпълнен с откровено неспокойствие. В нас остава споменът от звука на първия образователен звънец, прекрачването на учебния предел и прочувствената среща с учители и съученици. 15 септември е още по-вълнуващ и паметен за най-малките - първолаците, които за първи път прекрачват прага на учебното заведение. Този ден е същински празник на просвещението и на устрема към познание, празник на младежката смелост и ученолюбивост. Този ден е зареден с толкоз доста детски и наставнически боязън, очакване и неспокойствие, тъй като поставя ново начало към света на познанието. Това е пътят, в края на който децата ни ще се трансфорат в интелигентни младежи, подготвени да осъществят фантазиите си. Мили първокласници, чакат ви прелестни дни, в които ще научите доста забавни неща, ще намерите нови другари, а в края на образователната година ще усетите какъв брой доста сте пораснали ", се показва още в приветствения адрес.

Кметът на града пожела на учениците тяхната ученолюбивост, юношески порив и жадност за познания да ги води решително напред.

" Уважаеми учители, вдъхновявайте и напътствайте с внимание, грижа и обич своите ученици по пътя към знанието и науката. Вие, скъпи родители, имате виновната задача да подкрепяте и преодолявате дружно с децата си провокациите, които ги чакат. На всички вас - възпитаници, родители и учители, поисквам да бъдете здрави, заредени с оптимизъм и с готовност за нови познания! Успешна 2021 – 2022 образователна година ", се показва още в приветствения адрес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР