Бунтът на основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин срещу руското

...
Бунтът на основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин срещу руското
Коментари Харесай

Подоляк: Бунтът на Пригожин е началото на гражданска война в Русия

Бунтът на създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин против съветското управление в действителност е началото на гражданската война в Руската федерация, счита Михайло Подоляк,съветника на ръководителя на президентската канцелария на Украйна.

" Събитията в Русия свидетелстват за краха на режима в Кремъл ", разяснява пред публицисти Подоляк, представен от РБК-Украйна.

" Събитията се развиват по сюжета, за който говорихме през предходната година. Началото на украинската контраатака дефинитивно дестабилизира съветските елити, засилвайки вътрешния ерес, зародил след провалянето в Украйна “, е декларирал той.

Подоляк акцентира, че протестът на Пригожин е началото на гражданската война в Руската федерация. Режимът на Путин обаче не може да се оправи с опозицията заради колапса на системата.

" Днес в действителност сме очевидци на началото на революция. Групата на Пригожин завладява военни уреди, щабове и цели градове, като не среща съвсем никаква опозиция по пътя си, обезоръжава инцидентни бойци и служители на реда. Путин афишира Пригожин за изменник и бандит и афишира съответнозаповеди към спецслужбите, само че нищо не се случва – управническа рецесия, фактическа загуба на власт. В същото време " Вагнер " продължава похода си към Москва ", е декларирал съветникът.

Подоляк е подчертал, че Украйна продължава да върви по своя път - към границите от 1991 година

Медията напомня, че Евгений Пригожин съобщи, че " отива в Москва ", с цел да се разправя с беззаконието. Неговите бойци към този момент са навлезли в Ростов на Дон и съгласно съветските медии се движат по автомагистрала " Дон “ към столицата на Руската федерация.

На фона на протеста съветският президент Владимир Путин се обърна към народа и " вагнерианците ". Той назова дейностите им " изменничество " и " нож в гърба ". Путин заплаши, че Пригожин и борците, които се опълчват на неговия режим, ще бъдат отстранени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР