Бунтът на частната военна компания Вагнер показва, че Москва допусна

...
Бунтът на частната военна компания Вагнер показва, че Москва допусна
Коментари Харесай

Шефът на НАТО изригна! Заканата към Путин

Бунтът на частната военна компания " Вагнер " демонстрира, че Москва позволи стратегическа неточност с офанзивата против Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

" Събитията от уикенда са вътрешна работа на Русия, само че демонстрираха за следващ път огромната стратегическа неточност, която президентът (Владимир) Путин позволи с противозаконната анексия на Крим и с войната против Украйна ", сподели Столтенберг пред кореспонденти при своя аудиенция в литовската столица Вилнюс.
-->
Западните държавни управления са комплицирани от необикновените събития през уикенда и си задават въпроса какво още може да стане в страната с най-големия нуклеарен боеприпас в света.

Столтенберг съобщи, че НАТО следи обстановката в Беларус. Генералният секретар още един път разкритикува решението на Москва да разположи на беларуска територия свои нуклеарни оръжия.

" Ако Русия си мисли, че ще ни изплаши и че ще спрем да поддържаме Украйна, тя ще се провали. Ще поддържаме Украйна, колкото е належащо ", безапелационен бе Столтенберг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР