Бум на безработицата тепърва предстои. Тази позиция изрази пред БиТиВи

...
Бум на безработицата тепърва предстои. Тази позиция изрази пред БиТиВи
Коментари Харесай

Калфин: Извънредният закон - повече хаос, отколкото решения

Бум на безработицата занапред следва. Тази позиция изрази пред БиТиВи някогашният обществен министър Ивайло Калфин. Трябва да сме подготвени, защото съгласно него следва безработица в големи мащаби. Прогнозата му е, че и от ден на ден гурбетчии ще се връщат.

Към момента най-тежкият удар на рецесията с ковид се поема от развлекателния бизнес и туризма, само че тежкото за стопанската система следва. Не виждам подготовка за това, проучва Калфин дейностите на властта, съгласно който ограниченията не може да се отсрочват.

Ако се изчаква, стопанската система ще почине, съгласно него. Отиваме от едната прекаленост в другата, би трябвало да има явен проект с какво разполага страната, уверен е Ивайло Калфин. Наливането на пари в този момент значи по-малко загуби по-късно, безапелационен е той.

Държавата не може да размени стопанската система, само че би трябвало да се намеси, по мнението му.

Оценката за изключителния закон на Ивайло Калфин е, че той ще провокира повече безпорядък, в сравнение с да даде решения. Той се притеснява, че ще се блокира стопанската система. Законът ще се наложи да бъде изменен още идната седмица, по думите му и по тази причина Калфин заподозря, че страната не знае по какъв начин да ръководи рецесията.

Държавата би трябвало да даде разнообразни сюжети за деяние при рецесията, а сега сме оставени на автопилот.

Всеки ще заплати за тази рецесия - и страната, и бизнесът, и хората със спестяванията си, това е неизбежно, посочи Ивайло Калфин. Повечето страни обаче имат пакети за подкрепяне на бизнеса и хората. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР