Булгаргаз предлага от 1 октомври цената на природния газ да

...
Булгаргаз предлага от 1 октомври цената на природния газ да
Коментари Харесай

Пак натискат за поскъпване на газа

" Булгаргаз " предлага от 1 октомври цената на природния газ да бъде 24. 84 лева.  без Данък добавена стойност, цена за транспорт и данък. Това стана ясно по време навън съвещание.

В  рамките на два месеца природния газ ще означи повишаване с над 30 %. Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " ЕАД Николай Павлов съобщи, че отчетът отразява обективно информацията, обвързвана с образуването на цената на природния газ от 1 октомври 2020 година

Освен това публичният снабдител ще внесе информация и за цените на различните на природния газ горива - мазут и газьол, които образуват петролната компонента при ценообразуването на природния газ.

В отговор на въпрос на ръководителя на КЕВР по отношение на пазарните трендове, настъпили след внасянето на ценовото заявление на " Булгаргаз " ЕАД на 11.09.2020 година, Николай Павлов информира, че е налице нищожно изменение спрямо препоръчаната цена за м. октомври и изрази вяра тя да бъде по-ниска.

Окончателното решение за одобряване на цена за месец октомври 2020 година, по която " Булгаргаз " ЕАД ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, Комисията ще вземе на закрито съвещание на 01.10.2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР