Булгаргаз оповести прогнозата си за месец юли, според която природният

...
Булгаргаз оповести прогнозата си за месец юли, според която природният
Коментари Харесай

Прогнозната цена на природния газ за юли е 142.11 лева за мегаватчас

" Булгаргаз " оповести прогнозата си за месец юли, съгласно която природният газ би трябвало да поевтинее с към 50 стотинки за мегаватчас по отношение на цените за предишния месец.

Прогнозната цена на природния газ за юли е 142,11 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 72,66 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка, оповестиха от " Булгаргаз ". Прогнозната цена е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11 май.

За съпоставяне, цените на европейските газови пазари за доставка през месец юли на 11 май са в подобен размер от 95,50 евро за мегаватчас (или 186,78 лв. за MWh), оповестяват още от газовото сдружение.

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за юли 2022 година ще бъде подадено от " Булгаргаз " в КЕВР на 1-ви юли, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към края на месец юни.

На 1-ви април КЕВР дефинира, че през четвъртия месец на годината синьото гориво ще коства 142,59 лв. за мегаватчас.

Газовата ни компания към момента не е пресметнала обаче по какви цени ще се продава горивото през настоящия месец май.

Очаква се това да стане в края на тази седмица и след утвърждение на цената от енергийния регулатор тя да влезе в действие със задна дата от началото на месеца.

Междувременно енергийното министерство стартира инспекция на " Булгаргаз " за метода на образуване на цените за този месец, резултатите от която се чакат в утрешния ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР