„Булгаргаз“ ЕАД внесе актуализираното си заявление за утвърждаване от КЕВР

...
„Булгаргаз“ ЕАД внесе актуализираното си заявление за утвърждаване от КЕВР
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ внесе предложение за цената на газа през февруари

„ Булгаргаз “ ЕАД внесе обновеното си заявление за одобряване от КЕВР на цена на природния газ за февруари 2022 година, с включени последно декларирани количества от клиенти и отчетни стойности на ценообразуващите съставни елементи към 31.01.2022 година, оповестяват от доставчика.

Предложената за одобряване цена е 109.88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 56.18 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка. Тя е по-ниска с 23.53 лева./MWh или със 17.64% по отношение на настоящата през януари 2022 година

Очаква се по-късно КЕВР да се произнесе за цената на газа. Комисията през днешния ден ще организира и две изключителни съвещания. На едното ще се гледа намаляването на членовете на комисията и жребият. Второто е по искане на ГЕРБ, които упорстват за незабавно разглеждане на тяхното проекторешение за въвеждането на обезщетения в цялостен размер за някои небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар. Според някогашния енергиен министър Делян Добрев са нужни бързи решения.
свързани новини32343на 14.01.2022
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР