Бул. Витоша“ е сред най-скъпите улици в света. Наемът на

...
Бул. Витоша“ е сред най-скъпите улици в света. Наемът на
Коментари Харесай

Бул. „Витоша“ е сред най-скъпите улици в света


Бул. „ Витоша “ е измежду най-скъпите улици в света. Наемът на търговски площи на централния столичен бул. доближава 605 евро на квадратен метър на година.
Булевард „ Витоша “ в София
е на 39-о място измежду най-скъпите улици в света, демонстрира показател на консултантската компания Cushman & Wakefield, в който са включени 47 търговски улици.

Наемът на търговски площи на централния столичен бул. доближава 605 евро на квадратен метър на година, като цените са с 10% надолу по отношение на интервала отпреди пандемията.
Те са обаче по-високи в съпоставяне
с улици в Братислава, Манила и Лимасол. В съпоставяне с други огромни улици в Централна и Източна Европа наемът на бул. „ Витоша “ е по-нисък – на ул. „ Калея Виктория “ в Букурещ, да вземем за пример, цените за квадратен метър на година доближават 604 евро. Наемите на ул. „ Чопова “ в Любляна и на основната улица в Загреб „ Илица “, също са по-високи в съпоставяне
с бул. „ Витоша “, надлежно 698 и 873 евро.
Най-достъпното място в  за наем на търговски площи е улица „ Македония “ в Скопие с 326 евро на квадратен метър на година.
Снимка: БГНЕС
„ Пето авеню “ в Ню Йорк пък е най-скъпата улица в света за наем на търговски площи с 21 076 евро на квадрат на година. Тя съумя да измести от първото място дългогодишния водач в класацията, а точно основната комерсиална улица в Хонконг. Наемите там са с 41% по-ниски по отношение на интервала отпреди COVID-19 и
доближават 15 134 евро на квадрат на година.
В топ три попада и „ Виа Монтенаполеоне “ в Милано с 14 547 евро на квадрат на година, която е и най-скъпата комерсиална улица на Стария континент. „ В десетката са също комерсиалните улици в Токио, Цюрих, Сидни, Сеул и Шанхай.

Ръстът на наемите в международен мащаб е достигнал 2% по отношение на предходната година, само че равнищата им към момента са с 6% под предпандемичните нива, демонстрират данните на Cushman & Wakefield.
По време на пандемията
Азиатско-Тихоокеанският район беше най-засегнатият, като наемите там бележат спад приблизително със 17% поради затварянето на границите, което се отрази отрицателно на най-посещаваните от задгранични туристи дестинации.
Сходна е обстановката и в Европа,
където наемите са надолу с 8% по отношение на равнищата отпреди пандемията. Икономическото възобновяване беше забавено през тази година поради войната в Украйна, отбелязва консултантската компания.

Има и позитивна наклонност – една четвърт от пазарите в района или 13 от общо 52, в това число улици в Рим, Осло, Виена и Милано, към този момент са се възстановили от забавянето поради пандемията от коронавирус.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР