Букурещ. Министърът на научните изследвания на Румъния Флорин Роман подаде

...
Букурещ. Министърът на научните изследвания на Румъния Флорин Роман подаде
Коментари Харесай

Agerpress : Румънски министър подаде оставка след обвинения в плагиатство и лъжа в автобиографията му

Букурещ. Министърът на научните проучвания на Румъния Флорин Роман подаде оставка след повдигнати обвинявания против него в плагиатсвто, оповестява осведомителната организация Agerpess , като се базира на пресцентъра на държавното управление в Букурещ.

По-рано представителят на изпълнителната власт в северната ни съседка Дан Кърбунару повтори, че министър председателят Николае Чука е изискал от Роман да обясни повдигнатите му обвинявания в плагиатство, като загатна, че ще би трябвало да даде уточнения във връзка с изказванията, които се появиха в общественото пространство.

Пресата разгласява информация, съгласно която Флорин Роман е излъгал къде е получил бакалавърска степен, а също така е плагиатствал за магистърската си дисертация.

„ Позицията на министър-председателя в тази обстановка към този момент е известна. Той обществено помоли министър Роман да обясни обстановката му. Очевидно днешните детайли попадат в същата категория. Като такива се чака министърът да даде тези уточнения ", сподели Кърбунару на конференция.

Според него на съвещанието на държавното управление не са обсъждани новите обвинявания, повдигнати против Флорин Роман.

„ Оставката е едностранен акт. Исканите уточнения от министър-председателя са обявени обществено, като искане, от момента, в който се появиха първите материали в пресата. (...) Разбирам, че той към момента би трябвало да даде уточнения за обстановката показани през днешния ден “, сподели представителят на държавното управление.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР