Букетът обаче се счупва и се разпада в ръцете ѝ,

...
Букетът обаче се счупва и се разпада в ръцете ѝ,
Коментари Харесай

Сватбеното проклятие на Георги Илиев

Букетът обаче се счупва и се разпада в ръцете ѝ, което е следващият злокобен знак, който вещае злощастие за двойката.

По сватбите сме привикнали да обръщаме внимание на класическите ритуали като ритване на менчето и хвърлянето на букета, с цел да забележим какъв пол ще е първото дете и коя дама ще е идната младоженка. На тези щастливи мотиви постоянно търсим позитивното и оставаме слепи за неприятните поличби, в случай че има такива. Така са стояли нещата и със сватбата на една от най-известните двойки в българския престъпен свят от 90-те години на XX век – Георги и Мая Илиеви. Жоро става прочут първо като герой –републикански първенец. След това обаче е наказан за групово обезчестяване и лежи в пандиза, което поставя завършек на спортната му кариера и началото на изкачването му по стълбицата към върха на подземния свят, написа Ретро. 

Запознава се с бъдещата си брачна половинка Мая в столично заведение през 1992-ра и след скорострелна бурна обич двамата се венчават на 24 април 1994 година в ресторант „ Мираж “. На сватбата участват редица имена, свързани с мафиотския живот в страната, които поливат щастливото събитие при драконови ограничения за сигурност. Тогава тържеството минава без явни премеждия, само че даже опитните очи пропущат дребните поличби, които вещаят трагичното бъдеще на фамилията.

На гражданската гала, когато младоженците си разменят халките, тази на Жоро мъчно влиза на пръста му – знак, който съгласно националното вярване предсказва трагичен завършек на брака. Въпреки това, преди да настъпи този съдбовен миг през август 2005 година, следва да се изпие доста шампанско и да се пролеят доста сълзи – било то от наслада, беззащитност или от следващата жена, която се пробва да завладее сърцето на Жоро.

Но неговото сърце постоянно е принадлежало единствено на една жена – Мая. След като напуща гражданското, Георги Илиев носи Мая на ръце, която е подготвена да хвърли булчинския букет.

Букетът обаче се счупва и се разпада в ръцете ѝ, което е следващият злокобен знак, който вещае злощастие за двойката.

„ Айде да тръгваме към този момент, да отидем да пием “, прошепва женихът на кума си – Румен Маринов-Нарциса, раздразнителен от продължителната гала. Всички се качват на лъскави лимузини и се насочат към „ Мираж “ – мястото, което по подигравка на ориста става лобното за по-големия брат на Жоро – Васил Илиев, единствено година по-късно, когато е едвам на тридесет.

Близки на двойката настояват, че връзката сред Мая и Жоро била толкоз мощна, че единствено гибелта можела да ги раздели. Така и става. Жоро Илиев умира на 25 август 2005г. пред личното си заведение „ Буда Бар “ в Слънчев бряг след изстрел от снайперист пред десетки очевидци.

Според слуховете виновникът е Райко Кръвта, с който имали спор по отношение на разпространение на опиати. Кръвта също е погубен година по-късно. Мая Илиева наследява голямото положение на брачна половинка си и през днешния ден е бизнес дама, минала през няколко несполучливи връзки.

В момента е с нов човек до себе си, чиято идентичност крие даже в обществените си мрежи, които сътвори напълно неотдавна. Нейните приятелки обаче споделят, че тя не може да обича никого по този начин, както в миналото е обичала Илиев. Около година преди убийството Мая и Жоро подписват църковен брак в храм-паметника „ Свети Александър Невски “. Церемонията, осъществена персонално от патриарх Максим, е извършена без шумни празненства, другари или родственици, единствено в наличието на двамата. Божията благословия на венчавката очевидно не е била задоволителна, с цел да избави фамилията от ориста, която ги е очаквала.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР