Буенос Айрес. Работим за утвърждаването на България като целогодишна туристическа

...
Буенос Айрес. Работим за утвърждаването на България като целогодишна туристическа
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова пред гл. изпълнителен директор на групата TUI: Утвърждаваме България като целогодишна дестинация, Германия е в топ 3 на входящите ни пазари

Буенос Айрес. Работим за одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация, като залагаме на цифровия маркетинг и интернет връзките. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с основния изпълнителен шеф на групата TUI Фридрих Юсен, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . Двамата разговаряха в границите на срещата на министрите на туризма от Г20 в Буенос Айрес. Важен приоритет е разширението на крилата на сезона, за това създадохме 8 културно-исторически дестинации, а в този момент приключваме 12 винено-кулинарни и 8 балнео- и СПА, с което целим да притеглим повече гости отвън дейните месеци за пътешестване, акцентира министър Ангелкова.
Тя заяви, че Германия е в топ 3 на водещите пазари за входящ туризъм в България. През 2017 година немските туристи у нас са били повече от 870 хиляди и броят им е повишен с 5,3 на 100 по отношение на 2016-а. Много положителни са индикаторите и за този зимен сезон. За интервала декември 2017–февруари 2018 година визитите на немски туристи в страната ни са 41 804, като растежът по отношение на декември 2016–февруари 2017 година е 7%, добави министър Ангелкова.
“България е непрекъснато разрастващата се туристическа дестинация ”, акцентира Фридрих Юсен. Изпълнителният шеф на групата TUI увери, че компанията ще продължи взаимната работа с Министерството на туризма за промотиране на България като дестинация за отмора пред клиенти си от целия свят.
Двамата разискаха също опциите за образуване на взаимен уъркшоп в България, като в границите на събитието ще се дискутират тематики, свързани с повишение качеството на туристическия артикул и опциите за взаимни планове с групата на TUI.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР