БтвТя е русокоса, със сини очи, непокорен характер и респектиращо

...
БтвТя е русокоса, със сини очи, непокорен характер и респектиращо
Коментари Харесай

Внучката на Чаплин: Искам хората да ме виждат като добър човек

Бтв

Тя е русокоса, със сини очи, непослушен темперамент и респектиращо родословие. Прадядо й е нобелов лауреат по литература, баба й е една от най-вълнуващите дами в историята въобще, съвсем всички дами в рода и до през днешния ден са актриси и певици, татко й записва с " Куин " и Дейвид Бауи.

Тя е Кийра Чаплин, топмодел, актриса и продуцент. Внучка на митичния Чарли Чаплин, който в никакъв случай не е виждала онлайн.

„ Нямам първи спомен от моя дядо, тъй като той умря преди да се родя. Никога не съм го виждала. Дори не си припомням по какъв начин съм схванала кой е той. Сякаш постоянно съм знаела, че мъжът облечен с шапка и бастун, това е дядо ми ”, споделя тя.



  С   кой   от   неговите   филми   свързваш   своето   детство ?
– Много от неговите филми ми припомнят за детството, само че има един, с който се свързвам най-вече. Това е " Хлапето ", тъй като, тогава си мислех, че аз съм хлапето от кино лентата, само че не тъкмо от кино лентата, а по-скоро от един постер на кино лентата, който имахме у дома. Когато бях 4-годишна имах вяра, че това сме аз и моят дядо. След това разбрах, че това не съм аз и сърцето ми беше разрушено. И тъкмо по тази причина свързвам детството си най-много с кино лентата " Хлапето ", тъй като си мислех, че това хлапе в действителност съм аз.

Връзката на Кийра с дядо й Чарли Чаплин е Уна. Големият артист среща баба й, когато е на върха на славата си, на 54, а тя единствено на 18, одеве стъпила в Холивуд за кастинг за актриси.

– Баба ми е страхотна жена. Дъщеря е на един от най-великите драматурзи и текстовете на татко й са били доста, доста мрачни. Тя самата е имала доста сложни взаимоотношения с татко си. Въпреки това е вярвала в любовта и е срещнала дядо ми. Застанала е до него, макар че по това време са се случили доста неприятности. Останала е до него и в старините му, когато е бил болен и са правили всичко дружно. Били са бясно влюбени.

Мисля, че доста хора биха желали да имат любовна история като тяхната.

Честно казано, в случай че ми се случи и на мен ще бъде ужасно, само че това не е нещо, върху което съм се фокусирала сега. Все още се усещам дребна. Фокусирана съм върху това да създавам, да работя, да пътувам и основаването на семейство до момента не е било в никакъв случай в целите ми.

Аз също по този начин съм най-голямата от 8 деца, тъй че имам към момента сестри, които са на по 11 години – близначки. Но, в случай че имам семейство, аз постоянно споделям – или ще имам доста деца или няма да имам деца. Може би, в случай че остарея и имам единствено едно или две деца, лични деца, бих осиновила още. Ако пък нямам деца, ще имам доста домашни животни – коне, кучета. 

  Знам че   един път   както   сте   си   били   у дома   се   появява   Майкъл   Джексън който   идва просто   по този начин за   да   каже   " Здравей "   на   фамилията Вие   по   това   време   сте   били негова   фенка Как   реагирахте ?

– Разхождаме се в близост с един мой другар и с детегледачката. Отивахме към басейна в къщата на баба ми. Носех със себе си кукла " Майкъл Джексън ". Взимах я на всички места със себе си. И внезапно видях хеликоптер в градината и баба ми стартира да ме вика:  Майкъл Джексън е тук и аз бях като ъъъ…  Стоях прикована, той ми задаваше въпроси, а аз не отговарях на нищо. Той ми подари още една кукла " Майкъл Джексън ", която аз взех със себе си и като се върнах при моя другар, с цел да я покажа, се държах се като че ли Майкъл Джексън е най-хубавият ми другар, а аз даже не съумях да приказвам с него.

За благополучие го срещнах още веднъж години по-късно. Той пристигна още веднъж у дома и го видях още няколко пъти и тогава към този момент можех да приказвам.

  Казахте   ли   му   тогава че   си   спомняте   за   първия   път в   който   сте   го   видели ?
–  Не, не желаех да му подсещам.

Най-специалната част от детството ми беше времето, което прекарвах в къщата на дядо ми и баба ми. Те имаха голям парцел и голяма гора в близост. Ходех там да си играя, разкарвахме се в близост с приятелите ми. Това е доста магично време за мен. Това са ми най-хубавите мемоари. Но несъмнено, да се срещна с Майкъл Джексън беше извънредно. Срещата ми с принцеса Даяна също. Знаете, за едно малко момиченце да срещне същинска принцеса е нещо като сбъдната фантазия.

  Баща   ви   по   това   време   е   работил   с   " Куин " с   Дейвид   Боуи Те   са   идвали   в   дома ви Била   ли   сте   родена   тогава ?

– Спомням си ги добре. За мен те бяха повече като рок енд рол приятелите на татко ми. Не познавах доста музиката им, тъй като бях доста дребна, само че си ги припомням добре. Спомням си Дейвид Боуи, както и Фреди Меркюри, Брайън Мей, само че основно разхождайки се в близост, пийвайки по нещо.

Този, който най-добре си припомням е Брайън Мей и то поради косата му. И също по този начин той имаше наследник Джими, с който бяхме другари и си играехме много, само че най-много си припомням откачената му коса.

–  Какви   бяха   тийнейджърските   ви   години ?

– Бях доста непокорна като младеж. Мразех учебно заведение. Исках да пътувам. И тъй като, когато бях на 12, някой ми сподели, че аз би трябвало да отида и да се занимавам мода, като чух това си споделих: Страхотно, аз не желая да отивам на учебно заведение, желая да пътувам. Отведи ме отсам, желая да пребивавам в Ню Йорк ”. Не слушах никого. Правех каквото си желая и евентуално не съм била най-прекрасния младеж, който да си имаш у дома, и по тази причина фондацията на Ейми Уайнхаус е нещо, което е доста близко на сърцето ми.

Тя е извънредно надарена музикантка и мисля, че има доста младежи на всички места, които минават през неприятни моменти, даже и проблеми у дома с родителите им, които са наркомани или алкохолици. Ако стигнеш до тях, в случай че им окажеш помощ, в случай че успееш да ги върнеш  още веднъж в правия път.

  Татуировките които   имате   тъкмо   от   времето когато   вие   сте   били   младеж   ли са   или   по   друго   време   сте   си   ги   създали ?

– Татуирах се, тъй като живеех тогава в Лос Анджелис. Представете си русокоска, със сини очи и в близост имаше толкоз бимбос, облечени в розово, а аз не принадлежах на тях въобще. Аз бях повече рок енд рол и желаех да заставам зад велики речи, да върша значими неща и когато ме погледнеш да си кажеш – О, тя не е това малко сладко дете към този момент. Исках да покажа на всички, че бях корава.

Нарисувах си първо гърба. Първо прилепи, а по-късно си направих и черепи. По-късно, обаче си направих лазерна интервенция и към този момент ги няма.

Винаги съм харесвала черепи. Напомнят ми за това, че когато умрем, всичко, което остава след нас са нашите кости и тогава ние всички сме идентични. Ние сме единствено купчина кости, разхождаща се в близост. И в тази връзка, това един знак за това, че ние всички сме идентични. Ние сме просто хора.

През 1977 г., два месеца след смъртта на Чаплин, българин и поляк похищаваттялото на комика и изнудват вдовицата му за откуп.

– Ами знаете ли това са просто двама индивида, които не показват цялата нация. Никога не съм си го й помисляла това. Знаете ли, било е извънредно, а баба ми в това време, когато се е случило, само че кой ще си намерения това. Лудост е. Луда история. Всъщност направиха кино лентата за това преди 2-3 месеца, по какъв начин се казваше…

Кийра Чаплин се качва на стилния подиум още като ученичка и слиза от него като топмодел. Снима се в киното.

 

Днес, на 35 година, е кино продуцент.

– Спомняте   ли   с   първия   кастинг на   който   се   явихте   за   театрална   изява ?

– Мисля, че си припомням един от първите, само че беше цялостна злополука първият ми кастинг. Бях доста срамежлива, доста уплашена от целия този развой.

– Най-вълнуващата ми среща в стилния свят… работата ми с Карл Лагерфелд. Обожавам Карл Лагерфелд. Той е необикновен.

  Сега   къде   се   чувствате   най - добре     под   светлините   на   рампата под   светлините   на прожекторите   или   някъде   другаде ?

– Много повече ми харесва да сътворявам неща зад кадър, в сравнение с да бъда пред камерата като модел или друго. Все още го върша, само че за наслаждение.

– Как   желаете   светът   да   гледа   на   вас ?

– Искам хората да ме виждат като добър човек, който не се взема прекомерно на съществено, както и като добър продуцент, който прави хубави филми.

Наслаждавам се на живота ми подобен, какъвто е. Наслаждавам се на свободата си, тъй че ще забележим. Каквото има да се случи, ще се случи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР